3000 Agder studenter får ny energi fra Norges beste kantine hver eneste dag.
– Vi satser på sunn og smaksrik mat, og det er studentene begeistret for, smiler kjøkkensjef Jette Kristensen ved studentkantinen Kafé Kampus på Gimlemoen i Kristiansand.
Yoghurtbar og ferskt brød
Kafé Kampus vant nylig første plassen i en landsomfattende kåring av studentkantiner.
– Dette er en prestisjefylt pris som betyr mye for oss å få. Vi gjør vårt beste for at studentene skal få en god studiedag, men ferske og sunne råvarer på tallerken, sier Kristensen.
Studentkantinen har foruten eget bakeri og salatbar, sin egen profesjonelle kaffebar og sunne yoghurter som studentene kan kjøle seg ned med i eksamenstiden.
– Oppskriftene mine får du ikke, men brødene våre og de smurte rundstykkene er bestselgerne våre, det sier baker og konditor Liv Unni Vlek.
Noe for enhver
Norgesmesteren for kokk og barrista fra studentsamskipnads-NM jobber i kantina i Kristiansand. Etterspørselen er stor etter fersk frukt, smoothies og juice.
Baker Vlek forteller at de lager stadig flere produkter for de med glutenallergi.
– Vi er stolte av det glutenfrie tilbudet vårt, og vi merker stor etterspørsel etter mat for allergikere. Menyen oppdateres stadig og det tror jeg studentene setter pris på, understreker Kristensen.