Hopp til innhold

– Savnet nordmann er i live i Pakistan

Den norske statsborgeren Ehsan Arjemandi som har vært sporløst borte i ett år, er i live, opplyser pakistanske myndigheter til NRK.

Video Ehsan Arjemandi

SE VIDEO: Den norske statsborgeren Ehsan Arjemandi sitter fengslet i Pakistan, opplyser myndighetene i landet.

NRK-reporter Atta Ansari har reist rundt i Pakistan for å undersøke forsvinningen av den norske statsborgeren Arjemandi.

Flere vitner fortalte NRK allerede i august i fjor at Arjemandi ble bortført av pakistansk etterretning og uniformerte soldater.

Men til nå har både politiet og etterretningstjenesten nektet for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

– Sitter i fengsel

Det er den pakistanske innenriksministeren Rehman Malik som bekrefter ovenfor NRK at Ehsan Arjemandi fortsatt er i Pakistan.

– Jeg kjenner godt til saken. Han reiste rundt i Pakistan med falske ID-papirer, sier innenriksminister Rehman Malik i et eksklusivt intervju med NRK.

– Vi arresterte ham og han er fortsatt i vår forvaring, bekrefter Malik.

Anti-terrorarbeid

Dette er første gang pakistanske myndigheter vedgår at Arjemandi lever og at han ble arrestert av etterretningstjenesten for ett år siden.

Familien til Arjemandi har i hele tiden levd i uvisshet.

Malik forteller at arrestasjon av Arjemandi er en del av deres arbeid med å stoppe utlendinger fra å begå terrorhandlinger i Pakistan.

– Vi må holde øynene åpne, vår etterretningstjeneste gjør en god jobb, sier Rehman Malik til NRK.

Uklart når han kan reise hjem

Innenriksminister Rehman Malik regnes for å være den mektigste ministeren i Pakistans nåværende regjering. Han er ansvarlig for lov og orden samt for grensekontrollen.

Han var i går kveld i Karachi for å megle mellom fraksjoner av flere politiske partier som har begått flere hundre politiske drap de siste 2 årene.

– Pakistan er under angrep fra utenlandske kriminelle bander og terrorister. Disse samarbeider med lokale mafialedere som kun vil tjene penger, sa Malik på pressekonferansen.

På spørsmål fra NRK om når Arjemandi kan reise hjem, svarer Malik kort:

– Det vil skje etter en rettslig prosess.

SISTE NYTT

Siste nytt