Hopp til innhold

– Planlegger en overgangsregjering med militær leder

Den egyptiske hæren regner med at president Morsi enten går av eller blir avsatt i løpet av dagen, skriver den anerkjente avisen Al Ahram.

Direkte fra Tahrir-plasen hvor de som krever at president Mohamed Morsi går av.

Direkte fra Tahrir-plassen

Den egyptiske hæren har regner med at president Morsi enten går av eller blir avsatt i løpet av dagen, skriver den anerkjente avisen Al Ahram.

Statseide Al Ahram har gode kilder i militæret og avisen skriver at hærledelsen planlegger en overgangsperiode på ni til tolv måneder.

Under overgangsperioden skal Egypt etter planen styres av en nøytral overgangsregjering som ledes av en fra militæret.

I løpet av den tiden skal det bli utformet en ny grunnlov som skal være grunnlaget for nyvalg til parlamentet og av ny president.

Forhandler med hæren

Al Ahram skriver i sin nettutgave at president Morsi sammen med to representanter for Det muslimske brorskapet sitter i harde forhandlinger med representanter for hærledelsen.

Kilder sier til avisen at hæren har gitt Morsi to alternativer: Enten må han gå med på å holde nyvalg til ny president, eller så vil hæren gripe inn og avsette ham.

Hvis presidenten velger den første løsningen skal han og ledelsen i Det muslimske brorskap slippe unna straffeforfølgelse. Ellers kan de bli tiltalt for å ha skaffet seg våpen på ulovlig vis og å ha oppfordret til vold mot sivile og for spionasje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mohammed Morsi

Egypts president Mohamed Morsi holdt tirsdag kveld sin første tale etter helgens massive demonstrasjoner.

Foto: Egyptian State Television / AP Photo

– Sitter i husarrest

En annen kilde sier til Al Ahram at presidenten bare har noen timer til å bestemme seg.

– Uansett sitter han i husarrest og i løpet av de neste timene kan ledelsen i Det muslimske brorskapet også sitte i husarrest hvis ikke det blir inngått en avtale og de fortsetter å oppmuntre til vold, sier kilden til Al Ahram.

Klokken 17.00 i dag går fristen ut for ultimatumet som hæren mandag ga presidenten for å finne en politisk løsning på konflikten.

SISTE NYTT

Siste nytt