Hopp til innhold

Vil betale Siv Jensen for å forlate landet

Rød Ungdom har startet innsamlingsaksjon for å tilby Frp-leder Siv Jensen 100.000 kroner for å forlate landet.

Siv Jensen under landsmøte på Gardermoen i dag.

Rød Ungdom er villig til å betale gode penger for å få Siv Jensen til å ryke og reise.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Per-Willy Amundsen

Per-Willy Amundsen er innvandringspolitisk talsmann i Frp.

Foto: Knut Falch / SCANPIX
Seher Aydar i Rød ungdom

Generalsekretær i Rød Ungdom Seher Aydar.

Frp er positivt til å betale 100.000 kroner til flyktninger og innvandrere for å få dem til å reise hjem, skiver avisa Vårt Land i dag. Partiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener dette er en god ordning og vurderer å fremme et lignende forslag i Stortinget.

LES MER: Villig til å betale flyktninger for å dra hjem

En vinn-vinn situasjon

Etter forslaget har Rød Ungdom startet innsamlingsaksjon for å betale Siv Jensen en tilsvarende sum for å forlate landet. På sine hjemmesider har ungdomsorganisasjonen lagt ut kontonummeret sitt, med en oppfordring til å bli med på kronerulling.

Generalsekretær i Rød Ungdom, Seher Aydar, mener det ikke er umoralsk å betale mennesker for å forlate landet.

– For at noe skal være umoralsk, må det også være en tapende part. Det kan jeg ikke se at denne ordningen har. Dette er en vinn-vinn-situasjon. Norske innvandrere slipper Siv Jensen, og Siv Jensen slipper oss, skriver Aydar en pressemelding .

Forslaget til Frp mener hun er rasistisk.

Hadde reist til Groruddalen

– Dette er et forslag som bunner ut i rasisme. Det er avslørende at Frp gladelig bruker store summer på å sende innvandrere ut av landet, men vil kutte i støtte til integrering. Tenk så mye bra integrering vi kunne fått til for pengene Frp vil bruke på å kaste oss ut.

– Norge kan komme til å mangle 40. 000 helsefagarbeidere i 2030. Da er det galskap å sende hjem innvandrer som vil bo og jobbe i Norge, sier hun.

Aydar er også litt usikker på hvor hun skulle dratt, om hun hadde fått tilbudet fra Frp.

– Per Willy Amundsen må gjerne tilby meg 100. 000 kroner for å reise hjem, men det ender bare med at jeg reiser hjem til mamma i Groruddalen. Det er der jeg føler meg hjemme.

– Ikke umoralsk

100.000 kroner er ikke et stort beløp å betale for å sende hjem dårlig integrerte innvandrere og flyktninger, mener Amundsen.

Også han mener det ikke er umoralsk å betale mennesker for å forlate landet.

– For at noe skal være umoralsk, må det også være en tapende part. Det kan jeg ikke se at denne ordningen har, sier Amundsen.

Danmark har vedtatt å lokke flyktninger og innvandrere med oppholdstillatelse med 100.000 kroner for å få dem til å dra hjem frivillig.

LES OGSÅ: Skal gi innvandrere poeng

AKTUELT NÅ