Hopp til innhold

Skal gi innvandrere poeng

Danmark skjerper en rekke regler for innvandring. Og gir poeng for ønsket oppførsel.

Dansk innvandring

Danmarks regjering og det høyre­orienterte Dansk Folkeparti er blitt enige om en rekke nye innstramminger i reglene for innvandrere og flyktninger.

Avtalen skjerper blant annet kravene til familiegjenforening. Ektefeller som har mottatt støtte de siste tre årene, kan ikke få ektefellen til Danmark.

Ikke tilbake

Det blir heller ikke lenger lov å reise tilbake til landet man flyktet fra uten tillatelse. Gjør man det, kan man få inndratt oppholdstillatelsen i 10 år.

Utlendinger som er villige til å integrere seg, vil lettere få permanent oppholdstillatelse. For å finne ut hvem som klarer seg best, skal det gis poeng.

Man vil i framtiden blant annet få tildelt poeng hvis man klarer seg godt på det danske arbeidsmarkedet, og hvor gode språkkunnskaper man tilegner seg. Hvis man i tillegg involverer seg i organisasjoner og foreninger, blir det plusspoeng.

Innvandrere som samler poeng raskt, vil kunne få permanent oppholdstillatelse i Danmark på fire år.

- Kriminelle får det vanskeligere

- De utlendingene som er villige til å integrere seg, vil lettere få permanent oppholdstillatelse, sier Venstres integreringstalsmann Karsten Lauritzen.

- Men for dem som vender det danske samfunnet ryggen og begår kriminalitet, vil det bli vanskeligere, sier Lauritzen til berlingske.dk.

Han mener at den nye innvandringspolitikken er en forlengelse av statsminister Lars Løkke Rasmussens målsetting om at vi skal være verdensmestre i integrasjon.

- Vi belønner dem som vil integrere seg, som som vi har bruk for i det danske samfunnet.


SISTE NYTT

Siste nytt

Finland og Sverige har levert sine Nato-søknader

Finland og Sverige har overlevert sine Nato-søknader i Brussel. – Det er en god dag i en kritisk tid, sa generalsekretær Jens Stoltenberg.