Hopp til innhold

Takker finanskrisa

Konkurser, innstramninger og røde tall har stort sett vært refrenget i kjølvannet av finnanskrisa. Men Frank Thomassen fra Søgne sier at finanskrisa er årsaken til at han startet eget firma i USA.

Frank Thomassen

Frank Thomassen fra Søgne mener at finanskrisa var god hjelp under hans bedriftsetablering i USA.

Foto: Yngve Stiansen / NRK

Frank Thomassen fra Søgne flyttet til Minneapolis i september 2008, men det fantes ikke et eneste selskap som ville ansette ham midt under finanskrisa. Dermed tok han skjeen i egen hånd og startet sitt eget reisebyrå.

Blankt nei over alt

- Det var både vanskelig og utfordrende å få seg jobb. Jeg sendte inn masse jobbsøknader, men det var blankt nei over alt, forteller Frank Thomassen som er hjemme på sørlandet en liten tur.

Han forteller videre at de fleste selskap sparket ansatte i stedet for å ansette nye.


- I stedet for å sitte på rumpa og vente på at finanskrisa skulle gå over, tenkte jeg at her var det bare å starte noe eget, og da jeg har en veldig interesse for reiseliv, og har reist mye selv, tenkte jeg at dette måtte være en grei ting å jobbe med.

Takker finanskrisa

Frank Tomassen nøler ikke med å si at finanskrisa helt klart er en medvirkende årsak til at han startet reisebyrået Worldhopper Travel, som formidler alt fra misjonsreiser til bryllupsreiser og cruise i Karibien.

- Det er klart grunnen til at jeg startet mitt eget selskap og i dag driver min egen virksomhet, definitivt!

Tette bånd til sørlandet

I tillegg til ordinære feriereiser selger Frank Thomassen også misjonsreiser over hele verden. Men til tross for at han nå bor i USA, er det viktig å opprettholde båndene til Sørlandet, også kundemessig.

- Som alle kjenner til, er Facebook et stort kommunikasjonshjelpemiddel i dag. Jeg har jo ikke lagt skjul på, overfor mine sørlandske venner, at jeg driver i reisebransjen. Og jeg får stadig vekk hendvendelser fra venner og venner av venner på Sørlandet. Som sørlending tror jeg at mange på Sørlandet synes det er litt morsomt å bestille ferien av en sørlending i USA.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,58 kr
Dyrest kl. 20 2,56 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %