Hopp til innhold

SFO dyrest i Steinkjer

Steinkjer har det dyreste SFO-tilbudet i Trøndelag.

SFO Illustrasjonsfoto

Skolefritidsordningen i Steinkjer er den dyreste i hele Trøndelag.

Foto: Scanpix

Lensmann John Paulsby i Selbu

Tydal-ordfører John Paulsby er stolt over billig SFO i kommunen.

Foto: Tor Aage Hansen

I Steinkjer er det 800 kroner dyrere enn hva det koster å ha et barn i skolefritidsordning i nabokommunen Verdal. Steinkjer er også 300 kroner dyrere i måneden enn i Trondheim.

– Drives for sjølkost

– Skolefritidsordningen i Steinkjer drives nesten for sjølkost, sier oppvekstsjef i kommunen, Elisabeth Jonassen til NRK.

Hun viser til at prisene bestemmes i hvert årsbudsjett i kommunen.

– Da handler det om å sette sammen budsjettet og finne ut hvor store midler som skal brukes på de forskjellige områdene. Da er prioriteringen sånn at foreldrene må dekke en stor andel av det som SFO koster, sier oppvekstsjefen.

Røyrvik kommune

Røyrvik har den billigste skolefritidsordningen i Trøndelag.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Det koster 1620 kroner mer å ha et barn med full plass i skolefritidsordning i Steinkjer, sammenlignet med i Røyrvik. Statistikken vise at SFO jevnt over er billigere i de små kommunene enn i de større.

– For dyrt

Likevel er Steinkjer altså mye dyrere enn både Verdal og Trondheim.

– Det er for dyrt hos oss, men det handler altså om politikernes prioritering av de kommunale midlene. Det er klart vi skulle ha vært billigere. Når vi ser på foreldreundersøkelsen, er de fornøyd med innholdet, men de synes SFO er for dyrt, sier Elisabeth Jonassen.

Snåsa, Røyrvik og Namsskogan har den billigste skolefritidsordningen i Trøndelag. I Sør-Trøndelag er Tydal billigst. Ikke langt bak namdalskommunene.

– Det var trivelig å høre. Jeg skulle kanskje ha visst dette, men det setter vi stor pris på. Det er billig med SFO i Tydal, og det er vi stolte av, sier ordfører John Paulsby i Tydal.