Hopp til innhold

Savnet helikopter er funnet

Det savnede Helitrans-helikopteret som forsvant utenfor Tyskland onsdag i forrige uke, er funnet. To personer er savnet.

Helitrans

To personer i et Helitrans-helikopteret var på vei fra Lübeck til Halmstad i Sverige da de forsvant fra radaren.

Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpix

– Vi kan bekrefte at helikopteret er lokalisert i Lübeck-bukta og at det skal heves i morgen fredag, sier daglig leder i Helitrans, Marita Bjørnevik til NRK.no.

Helitrans-helikopteret tok av fra Lübeck i Nord-Tyskland klokken 13.46 norsk tid om ettermiddagen onsdag 5. desember.

Helikopteret hadde sist kontakt med danske trafikkontrollere kort tid etter klokken. 14.00, i bukten utenfor den tyske kysten, og ble meldt savnet like etter.

Det var en rumener og en nordmann fra Hitra i Sør-Trøndelag om bord.

Et helikopter av samme type fra Helitrans

Et helikopter av samme type fra Helitrans.

Foto: Vidar Solheim

Fant ryggsekk

Tysk redningstjeneste satte i gang en leteaksjon raskt og Helitrans i Stjørdal samlet et beredskapsteam for å koordinere arbeidet.

Torsdag fant tyske letemannskaper en ryggsekk som sannsynligvis tilhører den rumenske passasjeren i det savnede helikopteret.

Helikopteret, som er av typen Eurocopter AS 350, og er ifølge Helitrans den mest benyttede helikoptertypen innenlands i Norge.

I oktober i år satte Helitrans alle sine helikoptre av samme type som det som er forsvunnet utenfor Tyskland, på bakken etter Luftfartstilsynets kontroll. Hendelsen var helt udramatisk, sier selskapet selv.