Hopp til innhold

Stjal syv tonn tung kran.

Dette bildet førte til at kranmysteriet på Sunnmøre ble oppklart tirsdag kveld. En observant leser så bildet på nettet, og saken ble forsåvidt oppklart. Men ingen vet ennå hvem det var som stjal krana.

Kran på bil

Denne krana er søkk vekk. Tyver har stjålet den. Og den veier 7 tonn.

Foto: Privat

Tyver har nemlig røsket den syv tonn tunge krana fra lastebilen og dradd den med seg helt fra Ulstein til nabokommunen Hareid. Ingen vet noe om hvordan tyvene har gått fram for å få med seg denne tunge krana.

Den syv tonn tunge krana har en verdi på en halv million kroner. Den ble stjålet fra Franzefoss Gjenvinning på Saunesmarka i Ulsteinvik.

Få spor

Politiet hadde få spor å gå etter, men sier de som står bak trolig har fraktet bort krana på et større kjøretøy.

- Dette er et svært uvanlig tyveri, og vi ønsker veldig at eventuelle vitner melder seg, sa Trygve Ødegård ved politiet på Sunnmøre mens saken fortsatt var et mysterium og krana var på ville veger.

Krana er rød med hvitt rammeverk og politiet ønsker tips fra folk som kan ha sett noe som kan bidra til å oppklare tyveri.

Funnet på Hareid

En observant leser så bildene av krana på nettet. Mannen så fort at krana var identisk med den han nettopp hadde sett på avkjørselen til ungdomsskolen på Hareid. Han kontaktet Franzefoss gjenvinning, og en representant fra firmaet ankom stedet og fikk fraktet krana inn på firmaets anlegg.

Kan det være sammenheng?

Politiet vil ikke spekulere i om det er sammenhenger her. Men det har vært flere tyverier av anleggsmaskiner i Møre og Romsdal det siste døgnet.

Fra Gjermundnes i Vestnes er det stjålet 300 liter diesel fra en gravemasking og en stor lysbjelke fra en lastebil. Ikke langt unna, i Vik i Vestnes, har tyver tatt en 200 kilo anleggsmaskin. I tillegg ble det stjålet flere dekk til personbiler og lastebiler.

Politiet ønsker tips i alle disse sakene.