Hopp til innhold

Mitt sted på jorda

NRK Møre og Romsdal og fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund inviterer til amatørfotokonkurranse under tittelen ”Mitt sted på jorda” …

nordic light
Foto: Nordic Light

NB! Fristen for å delta er forlenget til fredag 11. august!

Nordic Light er en internasjonal fotofestival som i år blir arrangert for første gang. Det skjer i Kristiansund fra 26. august til 2. september.

Overflaten
Foto: Heidi Wexelsen Goksøyr/Nordic Light

 

Festival for alle

Nordic Light er en festival for alle fotointeresserte, både amatører og profesjonelle, og byr på foredrag og filmer, kurs og konserter. Ett av innslagene blir en konkurranse for fotoamatører som festivalen og NRK Møre og Romsdal samarbeider om.

Mitt sted på jorda…

Tanken med denne konkurransen er at vi skal skape større entusiasme for amatørfotografering og stolthet over vårt eget nærmiljø og vårt eget fylke. Dessuten vil vi se hvordan vi kan kople ord og bilde.

Oppgaven til fotoamatørene:

Bildet ditt skal vise et sted som betyr mye for deg. Et sted som du synes fortjener betegnelsen ”mitt sted på jorda”. Vi er ikke ute etter omfattende oversiktsbilder over vakre byer, bygder og landskap. Vi vil tettere inn på motivet. Det kan være et sted du søker til i gode og vonde stunder, et sted det knytter seg spesielle minner til, et sted du oppsøker ofte eller tvert om et sted du svært sjelden ser, men som kanskje betyr desto mer for deg.

Med ”sted” mener vi altså et nokså avgrenset område. Det kan for eksempel være et tre du liker å sitte under, eller den steinen dere satt på da du fikk ditt første kyss…Vi har vel alle ett eller flere slike steder. Oppgaven er å fange inn stedet – og noe av det du føler for det – gjennom kameralinsen, men også at du skildrer litt av dette med ord.

Konkurranseregler

  1. ”Mitt sted på jorda” må være i Møre og Romsdal.
  2. Deltakeren må ikke være profesjonell fotograf.
  3. Hver deltaker kan sende inn maksimalt to bilder. Hvis du sender to bilder, kan det være to versjoner av samme motiv eller to ulike motiver.
  4. Bildene må leveres digitalt som e-postvedlegg (bruk lenka nedenfor). Du kan ikke regne med at bildet kommer med i konkurransen dersom du sender det til andre e-postadresser.
  5. Kameraet må ha en oppløsning på minst 4 megapiksler.
  6. Vi ønsker at du sammen med bildet forteller kortfattet hvorfor dette stedet er så spesielt for deg. Du må også gi bildet en kort tittel, vi vil vite hvor stedet er, og du må oppgi navn, postadresse, privat e-postadresse og et telefonnummer vi evt. kan ringe på dagtid.
  7. Bildet må ikke være offentliggjort før.
  8. NRK forbeholder seg retten til å gjengi de innsendte bildene på sine nettsider og i sine TV-sendinger.
  9. Siste frist for innsending er fredag 11. august.

Bruk denne e-postlenka til å sende inn bildet ditt:

Mitt sted på jorda

Innsendte bilder

Bildene blir vurdert av en jury med fagfolk fra Nordic Light, NRK Møre og Romsdal og det lokale fotomiljøet vårt. Vinneren blir kåret i løpet av uke 34, og de premierte bildene blir utstilt på festivalen i uke 35.

Alle innsendte bilder blir tilgjengelige i fotogallerier på internettsida til NRK Møre og Romsdal og via nettlenker på heimesida til fotofestivalen.

Juryen bestemmer selv hvor mange bilder som skal premieres eller få hederlig omtale.

Vinnermøte med Morten Krogvold

Det skal kåres ett vinnerbilde. Vinneren får møte fotografen Morten Krogvold, viktig støttespiller for festivalen, på ”sitt sted”. Som varig minne får vinneren et bilde av stedet slik Krogvold velger å fange det med sitt kamera.

Alt om fotofestivalen finner du her:

Nordic Light