Hopp til innhold

Merkelege spor

Kva for dyr var det som skremde hunden til Anne Gunn B.Myhren i Aureosen?

Dyrespor
Foto: Anne Gunn B.Myhren

Ho har sendt oss følgjande e-post:

Jeg bor i Aureosen i Fræna og i går kveld, onsd.5/3, opplevde vi at den ene hunden vår oppførte seg merkelig. Det er en Newfoundlandshund på 1 år som trives best ute.

Dyrespor
Foto: Anne Gunn B.Myhren

I går kveld ble han plutselig veldig stressa og bjeffa forferdelig mot skogen (vi bor i skogkanten), samtidig som han virka veldig redd, la på ørene og for ut og inn. i dag , torsdag tok jeg han med og gikk tur i skogen og da så jeg noen merkelige spor som jeg aldri har sett der før.

Desverre hadde jeg bare mobiltelefonkamera så bildene er litt dårlig. Kan dere se på dem, for jeg lurer faktisk på om det kan være gaupe!!!

Svar

Alv Ottar Folkestad meiner det må vere eit hundedyr som har laga desse spora. Det ser han på at det er fire tær som peikar framover, og at dei to i midten er parallelle og svakt vendt mot kvarandre.

Gaupe kan det ikkje vere, for spora deira liknar meir på ein perlerad. Desse spora er litt utsmelta, så det er litt vanskeleg å vurdere akkurat kor store dei er. Men både rev og hund kan lage ganske store spor når dei spiler ut labbane i snøen.

Folkestad trur det er ein hund eller ein rev som har gått her.