Hopp til innhold
Oslo Børs
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Oslo Børs

Oppsummert

Oslo Børs er en av de ledende i verden i næringene energi, shipping og sjømat. Handelen startet den 15. april 1819, og 200 år senere ble den en del av Euronext.

  • XXL tapte 209 millioner kroner i første kvartal

    Sportskjeden XXL tapte 209 millioner kroner før skatt i første kvartal, mot et tap på 284 millioner kroner i samme periode i fjor.

    Det opplyser selskapet i en børsmelding onsdag morgen.

    – Varelager, bruttomargin og kostnadene er stadig under mer kontroll, og vi sikret en vellykket rettet emisjon i mars. Det blir gjort konkrete tiltak for å få XXL tilbake på rett kjøl innen 2024/2025, sier XXL-sjef Freddy Sobin.

    (NTB)

  • Blodrød dag på Oslo Børs

    Det ble en blodrød dag på Oslo Børs tirsdag da nær sagt alle selskapene i omsetningstoppen falt. Hovedindeksen falt med 1,38 prosent til 1343,16 poeng.

    Equinor toppet omsetningslisten som dagens mest omsatte aksje på hovedindeksen, men falt likevel med 0,4 prosent.

    Deretter fulgte de blodrøde tallene på rekke og rad nedover listen. Norsk Hydro falt med 3,7 prosent, mens Aker BP gikk ned 1,9 prosent. DNB falt med 2,1, mens Yara gikk ned 0,4 prosent.

    Hydrogenselskapet Nel var blant de få selskapene hvor pila pekte andre vei, og selskapet gikk opp 0,9 prosent.

    Et fat nordsjøolje ble tirsdag ettermiddag omsatt for litt over 90 dollar, en oppgang på rundt 0,3 prosent.

    Det ble også nedgang over hele linjen på de toneangivende europeiske børsene tirsdag. I London falt FTSE 100-indeksen med 1,8 prosent, mens den franske CAC 40-indeksen og den tyske DAX-indeksen begge gikk ned 1,5 prosent.

    (NTB)

  • Ny rekord på Oslo Børs

    Hovedindeksen på Oslo Børs endte fredagen med en oppgang på 1,54 prosent til 1376,17 poeng. Det er ny toppnotering.

    Forrige rekordnotering var bare for to dager siden.

    Den høye oljeprisen bidrar til å trekke opp børsen. Prisen for et fat nordsjøolje var fredag ettermiddag 91,5 dollar, 1,5 dollar høyere enn da børsen stengte torsdag.

    Nesten alle selskapene på toppen av omsetningslisten kan vise til positive tall fredag.

    Oslo Børs
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Oslo Børs klatra til ny rekord

    Hovudindeksen på Oslo Børs, som huser fleire av dei største selskapa i Noreg, klatra til 1 328,15 poeng ved påskestengetid klokka 13 onsdag.

    Det er ny rekord, og betyr at det går godt for selskapa på børsen, som Equinor, DNB, Frontline og Telenor. I januar 1996 starta Hovudindeksen på 100 poeng, og har stige jamt og trutt sidan – med ein dupp under finanskrisa i 2008 og i koronaåret 2020.

    – Ein børs skal alltid sette rekordar, fordi selskapa tener pengar og veks i verdi, forklarer investeringsdirektør Robert Næss i Nordea.

    Han er eigentleg mest forbausa over at Oslo Børs ikkje har stige meir så langt i år.

    – Så langt har den stige 1,65 prosent. Det er ikkje noko å sprette sjampanjen for, seier Næss.

    Han viser blant anna til at Verdsindeksen, som huser kring 1 400 av verdas største selskap, har stige 15 prosent i norske kroner, til samanlikning.

    – Oljeprisen er jo opp i år, men oljeaksjane på Oslo Børs har vore svake. Dei er ned rundt 5 prosent så langt i år. Det er litt underleg, men ein viktig grunn er at gassprisen er ned, forklarer Næss.

    Olje- og gassprisen er viktig for utviklinga på Oslo Børs, då fleire av dei største selskapa som er noterte der, driv med den typen verksemd.

    Oslo Børs
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Oppgang fra start på Oslo Børs

    Oslo Børs åpner ukens andre handelsdag med oppgang. En halvtime etter børsåpning er hovedindeksen opp 0,81 prosent til 1277,8 poeng.

    Blant de mest omsatte aksjene går Equinor opp 1,04 prosent ved åpningstider.

    Norsk Hydro og Aker BP stiger også fra start, med henholdsvis 4,07 og 1,39 prosent, mens Borr Drilling faller 2,46 prosent.

    Et fat nordsjøolje (brent spot) koster ved børsåpning 82,57 dollar. Det er omtrent en halv dollar høyere enn ved stengetid mandag.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no