Frank Aarebrot - Valgforsker Frank Aarebrot. - Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Valgforsker Frank Aarebrot.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX
Maria Amelie - Maria Amelie-saken har skapt problemer for regjeringen, mener Aarebrot. - Foto: Roald, Berit / Scanpix

Maria Amelie-saken har skapt problemer for regjeringen, mener Aarebrot.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

I målingen får Arbeiderpartiet en oppslutning på 26,3 prosent, en framgang på 0,6 prosentpoeng fra desember. SV går på sin side 0,9 prosentpoeng tilbake til 5,8 prosent, mens Sp havner under sperregrensa med en oppslutning på 3,7 prosent, ned 0,8 prosentpoeng.

LES OGSÅ: Stoltenberg: Bryr meg om meningsmålingene

– Egne problemer

Regjeringen taper popularitet som følge av «egne, selvforskyldte problemer», mener valgforsker Frank Aarebrot.

Sykehusbråket , Hardanger-mastene og Maria Amalie-saken viser at regjeringen opptrer klossete og umusikalsk. De skaper et inntrykk av at det er byråkratene som styrer dette landet, og den iskalde byråkratiske måten å tenke på, som har høvlet ned folkeviljen i område etter område, viser seg nå, sier Aarebrot til VG.

Frp største parti

I den nye meningsmålingen får Frp og Høyre flertall sammen. Frp er største parti i målingen med en oppslutning på 27,4 prosent, opp 2,3 prosentpoeng. Høyre får en oppslutning på 24,7 prosent, ned 2,5 prosentpoeng.

KrF går fram med 0,3 prosentpoeng til 4,2 prosent, Venstre går fram med 0,1 prosentpoeng til 4,6 prosent, og Rødt går fram med 0,7 prosentpoeng til 1,6 prosent. Målingen er utført av InFact i perioden 14.–21. januar.

LES OGSÅ: – Et rødgrønt flertall er avhengig av SV
LES OGSÅ: Sterk kritikk av Navarsete