Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Totalt er 220 ansatte organisert i NTL og EL&IT-forbundet ved sju flyplasser tatt ut i streik.

Sjekk flyavgangene her:

Til og fra Bergen
Til og fra Molde
Til og fra Evenes
Til og fra Mo i Rana
Til og fra Mosjøen
Til og fra Kristiansund

Bergen lufthavn Flesland, Harstad/Narvik lufthavn Evenes, Molde lufthavn Årø, Mo i Rana lufthavn Røssvold og Mosjøen lufthavn Kjærstad blir helt stengt som følge av streiken.

I tillegg til de lufthavnene som nå tas ut i streik, vil også ansatte ved Kristiansund lufthavn bli tatt ut i streik fra og med midnatt 17. mai.

Også ansatte ved Oslo Lufthavn Gardermoen deltar i streiken, men her skal ikke streiken påvirke trafikkavviklingen nevneverdig.

Stor avstand

Det var stor avstand mellom forhandlingspartene. At streiken var et faktum, ble klart ved 4.30-tiden natt til fredag.

– Partene sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter, sier riksmeklingsmann Svein Longva.

– Vi kan bare konstatere at vi ikke lyktes med å nå fram i forhandlingene. Hovedkravet var en lønnsutjevning i forhold til sammenlignbare grupper i Avinor. Det kravet ble ikke innfridd, dermed ble det brudd, sier Lise Olsen, LO Stats forhandlingsleder under meklingen til NTB.

B-lag

– Våre medlemmer har i mange år hatt inntrykk av å være et B-lag i Avinor. En systematisk forskjellsbehandling fra arbeidsgivers side har ført til at 220 ansatte nå er i streik, sier hun.

Avinor beklager at det ble streik

– Avinor beklager sterkt de konsekvensene streiken vil få for flyselskaper og passasjerer. Både samfunnsmessige og økonomiske vurderinger gjorde det umulig for oss å imøtekomme kravene fra de tillitsvalgte, sier konsernsjef Sverre Quale.