Alt tyder nå på at det blir åpen høring i Stortinget etter at Barne- og familiedepartementet har gitt ureglementert pengestøtte til Jenteforsvaret.

I Politisk kvarter på P2 sier Lysbakken at departementet fortsatt ikke er ferdige med søkene etter nye mulige e-poster som ikke er kjent.

– Vi er ikke ferdig med det søket ennå. Jeg vil vente med å konkludere til vi får resultatet av våre søk. I løpet av de nærmeste dagene vil jeg sende over det vi finner, sier Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken.

LES OGSÅ: – Naturlig om Lysbakken trekker seg

Statsråden vil ikke avvise at det kan komme nye overraskelser i form av relevante e-poster som fortsatt ikke er kjent for offentligheten.

– Alt det jeg vet om garanterer jeg at offentligheten skal få svar på, sier Lysbakken.

Han sier at han ser veldig alvorlig på feilen som er gjort, og at prosessen har vært altfor rotete.

LES OGSÅ: – Stoltenberg kan ikke leve med Lysbakken i regjering

Video Lysbakken i Morgennytt - Foto: Nyhetsspiller /

Klikk på bildet for å se Audun Lysbakken i Morgennytt mandag morgen.

– Bred støtte for åpen høring

– Ut fra det jeg har lest i media ser det ut til å være bred støtte for å åpne sak, og at det blir åpen kontrollhøring, sier Anders Anundsen (Frp).

Han er leder for kontroll og konstitusjonskomiteen i Stortinget.

– Det er i tilfelle noe som blir avgjort på tirsdag denne uka. Når høringen eventuelt kan holdes avhenger av hvilke datoer som er ledig, sier Anundsen.

LES OGSÅ: – Stoltenberg kan ikke leve med Lysbakken i regjering

– Ser frem til å forklare meg

Lysbakken sier at saken å styres av media «som er opptatt av å skape mest mulig bråk».

– Det er ikke rart at Stortinget vil stille spørsmål når det er så mye oppmerksomhet rundt saken i media, sier Lysbakken.

Han sier at han vil møte i høringen med det utgangspunktet at alt som er relevant er lagt frem.

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener at det ikke ville vært noen god løsning av Lysbakken å sparke en av sine statssekretærer.

– Det ville vært å løpe fra eget ansvar og legge skylden på andre. Hva som vil skje den dagen Lysbakken trenger nytt mannskap som ny SV-leder er en annen sak, sier Takvam.