Se de fantastiske bildene: Viser hvordan USA er koblet sammen

USA har verdens mest komplisert og omfattende infrastruktur. Ved hjelp av GPS og datateknologi visualiseres dette systemet på en spektakulær måte.

USAs transportsystem er et sammensurium av logistikk det er nær sagt umulig å få innsikt i. Ulike næringer som pizzakjøring, kjøtteksport, flyruter og internettilgang er med på å holde det uhyre kompliserte systemet i gang.

Men ved hjelp av av en omfattende GPS-registrering, fremstilles nå landets bestanddeler på en helt ny måte. TV-programmet «America Revealed» har brukt imponerende digitale fremstillinger av GPS-målinger for å vise hvordan den kompliserte infrastrukturen for mange ulike næringer henger sammen.

Se de unike bildene i galleriet øverst i saken.


Programleder Yul Kwon og hans kollegaer, koblet GPS-systemer til et utvalg transportmidler, og dermed TV-seerne fikk se hva som skal til for at hjulene skal gå rundt i dagliglivets USA.

De fire episodene til «America Revealed» kan sees gratis på PBS sine hjemmesider. Se trailer til serien her:

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)