Virtuell månevandring

For 40 år siden kom bildene av månelandingen. Hele verden fulgte astronautene fra Apollo 11 som gikk på månens overflate. Nå har NASA i samarbeid med Google Earth utviklet Google Moon.

Månen
Foto: HO / AFP

Hele verden har nok en gang fulgt måneferden til Apollo 11. Det er 40 år siden mennesket gikk på månen, og det ble flere som fulgte etter. Menneskers aktivitet på månen er nå dokumentert virtuelt, gjennom Google Moon .

Utforsk månens overflate

Topografisk kart med stedsnavn. Satellittbilder og bilder fra månens overflate, som tidligere ikke er vist. Et interaktivt 3D-atlas av månen som gjør det mulig å utforske månen virtuelt. Spektakulært og informativt om måneferder med dato og teknisk informasjon om de forskjellige romfergene er lagt inn i Google Moon, som er et samarbeid mellom NASA og Google Earth.

Guidet månevandring

NASA til Månen

Jorda sett fra månen.

Foto: EPA/NASA / Scanpix

Stillhetens hav, hvor Apollo 11 landet, er også søkbart i det nye Google Moon. Og i anledning 40 års jubileet har NASA lagt inn guidet måneferd med Buzz Aldrin fra Apollo 11 og Jack Schmidt fra Apollo 17.

Månelandingen i HD

De orginale filmene fra Apollo 11 er restaurert og kan sees i HD på nettsidene til NASA . Se Neil Armstrong sette foten på månen i orginalversjon og den restaurerte versjonen og sammenlign resultatet.

Se andre filmer knyttet til månelandingsjubileet .

Google Moon finnes ved å laste ned 5.0 versjonen av Google Earth og velge moon på planet-ikonet.