Vil lage film av Iphone-spill

Mobilsuksessen «Angry Birds» blir både TV-serie og film om utgiveren får det som de vil. – Dette er bare starten på en trend, tror teknologiekspert.

«Angry Birds» til Iphone har siden lanseringen i desember 2009 solgt over 6,5 millioner eksemplarer på Iphone og Ipod touch.

Finsk suksess

Det er det finske selskapet Rovio som står bak mobilsuksessen hvor en flokk kamplystne fugler prøver å ta knekken på noen onde griser.

Ifølge teknologistedet Techcrunch vil finnene videreføre konseptet til å bli en stor merkevare med forgreininger ut i andre bransjer enn bare mobil.

Sjekker Hollywood

Rovio skal nå gå med planer om å lage en større merkevare hvor leketøy, en tv-serie og en film om spillfuglene er planlagt.

Techcrunch mener å vite at planene alt er i gang og at finnene er i Hollywood for å sondere terrenget etter samarbeidspartnere til en videreføring av «Angry Birds».

Toppen av isfjellet

Hvis Rovios strategi slår til, er dette første gang et spill har gått fra Iphone til å gjøre seg salgbar i en helt annen bransje. Marte Ottemo i Teknofil, tror dette bare er starten på en ny trend.

– Det som nå skjer med «Angry Birds» er symptomatisk på hva som skjer i applikasjons- og innholdsbransjen generelt, forklarer hun til NRK.no.

– Analytikere forventer en ekstrem vekst i inntektspotensialet på applikasjoner og både medie-, spill- og underholdningsbransjen vil ha sin del av kaka. Enkelte estimerer en vekst fra 12,2 milliarder kroner i 2009 til hele 98 milliarder kroner i 2013.

Ikke voldsfilmer

Teknofils redaktør tror det bare er et spørsmål om tid før mobilsuksesser som «Angry Birds» gir seg store utslag i hele den øvrige underholdningsindustrien.

– Jeg tror vi vil se stor vekst av denne type applikasjoner fremover. Og med økt popularitet vil det også gi seg utslag i merchandise som kosedyr, lunsjbokser og kanskje også filmdealer. Ottemo peker også på at det familievennlige foreløpig vil stå i fokus.

– Men de enkle handlingene i "leisure gaming-appene" gjør at det neppe blir «Max Payne», «Resident Evil», «Tomb Raider»-type spillefilmer, men gjerne animerte og kanskje mer familievennlige filmer ala «Flukten fra Hønsehuset», avslutter hun.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)