Ta mastergrad på Facebook

Zuckerberg & co legger til rette for business-utdannelse på nettet.

Facebook-utdanning

Dette er starten på ei mastergradsutdanning. Kanskje ikke så morsomt som ei fadderuke, men til gjengjeld kan du følge med på statusoppdateringene til de som faktisk driver med sånt.

Facebook kan muligens anklages for litt av hvert, men å hvile på laurbærene har de aldri gjort. Det foreløpig siste påfunnet fra sosialiseringsgigantens side er å implementere utdanning i det fra før gigantiske Facebook-universet.

Statusoppdateringer og universitetsforelesninger

Det er et samarbeid med The London School of Business and Finance og The University of Wales som har gjort det mulig for Facebook å komme med dette tilbudet.

Alt du trenger for å få tilgang til kursmaterialet til en Master of Business Administration er en Facebook-konto. Vil du ta eksamen mot slutten av semesteret må du riktignok melde deg som student og betale for det.

Uansett har du muligheten til å tilegne deg all den kunnskapen en MBA krever uten at det koster deg noe annet enn internettoppkobling. Forelesninger og paneldebatter blir streamet, sånn at du kan studere og følge med på statusoppdateringer om venners treningsfrekvens samtidig.

Master of Business Administration (MBA) er en høyere grad innen økonomi og ledelse. Her til lands er det en populær utdanning blant personer med lederambisjoner, og i USA er det nærmest et krav å ha en MBA for å kunne klatre mot toppen i et stort konsern.

– Regner med en halv million brukere

Stifteren av LSBF, Aaron Etingen, sier at for dårlig tid er grunnen til at mange som kunne tenkt seg en MBA lar være. Han tror Facebook-samarbeidet kan forandre på dette.

– Vi regner med å få 500 000 brukere i løpet av det første året, og det er et forsiktig anslag, forteller han til Pocket-lint.

Etingen sier at LSBF har gått fra fire til 12 000 studenter i løpet av sju år, og at nettundervisning vil forandre utdanning for alltid.

Det er vanskelig å være kategorisk uenig i akkurat det. Vil du kombinere nettsosialisering og business-utdanning skal du benytte deg av denne Facebook-appen.