Hopp til innhold

Mistet Iphone 5 på tequila-bar

Apple skal ha mistet en testtelefon av Iphone 5 på en bar. Det samme skjedde i fjor med Iphone 4, og nå spekuleres det i om den tapte telefonen ble lagt igjen på baren med vilje.

Iphone 4

Apple ble latterliggjort da de i 2010 rotet bort en prototype av Iphone 4 på en bar. Nå har firmaet tilsynelatende surret bort en ny testmodell på en ny bar.

Foto: JUSTIN SULLIVAN / Afp

Prototypen ble mistet på en bar i San Franscisco og hendelsen er en tro kopi av hva som skjedde før Iphone 4 skulle lanseres.

I fjor forsvant nemlig en Iphone 4 på en bar i Redwood City, nær Apples hovedkvarter. Telefonen var gjenglemt av en ansatt og ble solgt til teknologistedet Gizmodo for 5000 dollar.

Mistet i tequila-rus?

Denne gangen gikk prototypen med i dragsuget på en tequila-bar, men det er usikkert om det var inntak av tequila eller en bevisst strategi fra Apple som førte til at telefonen forsvant. Selv om salget av fjorårets telefon førte til en fin ekstrainntekt for finneren, hadde årets telefon en mer nøktern vei til ny eier.

Ifølge Cnet skal den ha blitt solgt på nettet for 200 dollar, men detaljene rundt salget er fremdeles uklare.

Telefonen forsvant i slutten av juli, og et par dager etter ble politiet kontaktet av Apple. Firmaets representant forklarte at den tapte gjenstanden var uvurderlig, og at selskapet var desperate etter å få den tilbake.

Slik skal den nye Iphonen bli.

Sporet opp telefonen

Apple klarte å spore telefonen til en leilighet i Bernal Heights i San Franscisco, men politiet og Apples etterforskere ble møtt av en ung mann som nektet all befatning med telefonen. Han innrømte å ha vært på samme bar da telefonen ble stjålet, men kjente ikke noe mer til saken.

Etter fjorårets famøse telefonfadese, har Apple tidligere uttalt at de har gått hardt til verks for å stramme inn sikkerhetstiltakene før lanseringen av den nye modellen. Når ikke det har hjulpet, er det flere bloggere og teknologisteder som mener Apple har mistet telefonen med vilje, for på den måten å spille videre på oppmerksomheten de fikk i fjor.

Slippes i oktober?

Bareieren, Jose Valle, sier til Cnet at han ikke har blitt kontaktet av verken Apple eller det lokale politiet, men at han har planen klar for å forhindre lignende hendelser i fremtiden.

– Jeg må nok lage drinkene litt svakere, sier han.

Apple har ikke satt noen lanseringsdato for sin nye telefon, men Cnet referer til kilder som mener den skal være klar for salg i oktober. Andre rapporter fra Taiwan tilsier at slippdatoen alt kan bli i september.