Forsker på Märthas domene

Seriøse forskere rundt om  i verden fordyper seg i reinkarnasjon, flyvende tallerkner og andre overnaturlige fenomener.

The  Society for Scientific Exploration (SSE) er en organisasjon som siden 1982 har satt seg fore å forske på det uvanlige. De interesserer seg for de utforklarte fenomen i vår samtid og de områder den tradisjonelle vitenskapen ikke vil eller tør gå inn i. SSE har i dag ca. 800 medlemmer i 45 land verden over. Schrödingers katt intervjuet noen av dem på den internasjonale konferansen på Røros den 17.08.2007.

 

Richard A. Blasband: Leter etter energien i healing

Richard A. Blasband
Foto: Lars Skjønberg / NRK

Blasband er research director ved The center for Functional Research i California, USA. Hør ham fortelle om sine møter med flyvende tallerkener i USA. Blasband er også imponert over prinsesse Märtha Louise, men tror ikke helt på at hun ser engler.

 

 

 

Stefano Siccardi: Vil finne årsaken til ut-av-kroppen opplevelser?

Stefano Siccardi
Foto: Lars Skjønberg / NRK

Italieneren Siccardi forsker på ut-av-kroppen-opplevelser. Det er samlebetegnelsen på det som skjer når mennesker opplever å gå ut av kroppen sin og se seg selv og verden fra utsiden. Han utfører laboratorieforsøk på personer som opplever dette fenomenet, og har som mål å finne årsaken til det som skjer.

 

 

Erlendur Harldsson: Har disse barna blitt reinkarnert ?

Erlendur Haraldsson
Foto: Lars Skjønberg / NRK

Haraldsson er Professor i psykologi og forsker på barn som forteller historier om at de har levd før. De forteller historier som ikke hører hjemme i livet de lever nå og kan også føle seg utilpass med sine foreldre. Dette kan tyde på at de er reinkarnerte, noe Haraldsson gjerne vil finne ut av.

 

 

Robert G. Jahn: Nestor i UFO-forskning

Robert G. Jahn
Foto: Lars Skjønberg / NRK

Jahn er en av de originale grunnleggerne av SSE. Her forteller han om hvorfor det hele startet, og målsettinga med SSE. Robert G. Jahn er forøvrig Professor Emeritus of Aerospace Science and Dean,  Princeton University,USA.