Bli frisk med hjelp fra verdensrommet

LAS VEGAS (NRK.no): Hjernetrim og teknologi fra andre planeter skal hjelpe amerikanerne med å ta vare på helsa si.

Quantum-VET

Quantum-Vet tar visstnok i bruk teknologi fra verdensrommet for å kurere dyr og mennesker.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Las Vegas: Helge Carlsen og Erlend Lånke Solbu
Foto: NRK

Selv om verdens største forbrukerelektronikkmesse CES så langt har bestått av produkter som innbyr til å sitte stille og kope i sofaen og la elektronikken gjøre jobben for deg, er helse- og treningsfirmaene sterkt til stede også i år.

Det finnes et utall av selskaper som hevder å sitte på de ultimate treningsappene til mobilen din, som gir deg full oversikt over oksygenopptak, makspuls og svetteproduksjon bare på en tur til postkassa.

Her skal man tråkke seg i form på intelligente ergometersykler eller la en maskin riste rumpa så den blir spretten og fin.

Lek deg i form

Men trening kan være et ork for mange, og da finnes det heldigvis løsninger som knytter tradisjonell moro til kaloriforbrenning og muskelbygging.

Blant dansematter og andre tradisjonelle leker som får kroppen i form, dukket et selskap fra Singapore opp med sin Intellect motion.

Strikktrening

Intellect motion tar stor plass i stua, men skal etter sigende få deg i form mens du spiller skytespill

Foto: Helge Carlsen / NRK

Innretningen består av et stativ med elastiske seler hvor du blir spent fast. Så får du en plastpistol i hånda og et skytespill på skjermen foran deg.

Lenket til apparatet må du bevege kroppen i alle tenkelige retninger for å bevege deg rundt i spillet og dukke for kulene fra motstanderne.

Produktet virket litt halvferdig ennå, og vi ble ikke spesielt imponert over verken spillkvaliteten eller responsen fra apparatet.

Vi har også litt vondt for å tro at man får vaskebrettmage og stålkondis av å slenge fram og tilbake i selestativet.

– Også hjernen trenger trim

Selv om brorparten av produktene tar sikte på å trene deg opp fra halsen og ned, har kanadierne i selskapet InterAxon konsentrert seg om å trimme hjernen.

Med et spesielt pannebånd kalt Muse, kan en datamaskin registrere hvor konsentrert og avslappet du er, og gi deg en statusrapport for hjernen din ved å registrere hjernebølger.

– Man trener via bevissthetsteknikker og meditasjon. Den registrerer om tankene dine begynner å fly, og varsler deg slik at du lærer opp hjernen til å konsentrere seg, forteller Trevor Coleman til NRK.no.

Selskapet InterAxon hevder å kunne trene opp hjernen til å slappe av og fokusere ved hjelp av et spesialutviklet pannebånd.

NETT-TV: Slik skal du trene hjernen bedre

En kjapp test viste at NRKs reportere skåret rundt 90 prosent på fokus, mens vi var mer delte når det gjaldt å å roe ned hodet.

Så da er det bare å dra hjem og trene de små grå.

Romvesenteknologi mot malaria

Det mest besynderlige helsetilbudet på årets messe, er det nok Zürich alpine group som står for. Selskapet hevder å kunne tilby utenomjordisk teknologi i kampen mot sykdommer hos dyr og mennesker.

Ved å kjøpe mobilappen deres kan man opprette telepatisk kontakt med en av selskapets kvanteservere. Disse serverne kommuniserer igjen med utenomjordiske krefter som sender telepatiske signaler tilbake til pasienten med instrukser til nervesystemet.

Zurich alpine group tilbyr nedlasting av "medisiner" av utenomjordisk opphav.

NETT-TV: Telepatisk teknologi fra rommet

Selskapets grunnlegger Dr X var dessverre ikke til stede for å kunne utdype mer om hvem disse utenomjordiske legene er, men lovet at selskapet innen kort tid vil ha utviklet en elektronisk kur mot malaria som kan sendes telepatisk til den afrikanske befolkningen.

Vi velger å dra fram igjen det norske slagordet til tv-serien X-Files fra 90-tallet. «Vi tror det ikke før vi får se det.»

NRK er til stede på årets CES-messe hele uka for å gi deg et innblikk i nyhetene som lanseres.