Best og verst på CES' siste dag

LAS VEGAS (NRK.no): Automatisk neglelakkerer og utstyr som gjør at du kan ta med deg Ipaden i snøbrettløypa. Dette så vi siste dag på CES-messa.

Las Vegas: Helge Carlsen og Erlend Lånke Solbu
Foto: NRK

Alle de store lanseringene fra årets CES-messe i Las Vegas er for lengst annonsert, men fremdeles er det mye å se på i det gigantiske kongressenteret i byen.

Mange av produktene kan riktignok framstå heller unyttige, selv om utstillerne med stort patos og innlevelse prøver å forklare genialiteten bak.

Nettbrett på snøbrett

Det har i alle fall ikke skortet på deksler til mobiltelefoner, og alskens ekstrautstyr som skal gjøre mobilen din enda smartere.

Automatisk neglelakkerer og utstyr som gjør at du kan ta med deg Ipaden i snowboardløypa. Dette så vi siste dag på CES-messa i Las Vegas.

NETT-TV: Se noen av høydepunktene fra siste dag.

Selskapet nMotion reklamerte for sin Grablet. En bærestropp du fester utenpå Ipaden din, og som visstnok fungerer perfekt når du skal stå på snøbrett, rullebrett og vannski med nettbrettet ditt.

– Men hvorfor vil du ha med deg Ipaden i snøbrettløypa, spurte vi.

– Hvorfor ikke, kom det kontant fra selgeren som gladelig demonstrerte ved å riste løs på Ipaden sin.

Finn nøklene med mobilen

Det har vært langt mellom de virkelig store nyskapningene på dingsemarkedet i år, men et par produkter har pekt seg ut som ganske kjekke å ha.

Stick'n'find er spesielle klistremerker utstyrt med blåtannteknologi som du kan feste på ting du har lett for å rote bort.

Roter du for eksempel bort bilnøklene eller fjernkontrollen, kan du spore dem opp via blåtannfunksjonen og en applikasjon på mobilen din.

Så gjelder det bare å ikke rote bort mobiltelefonen, da.

Har du irritert deg over hvor vanskelig det er å plugge inn USB-kabelen riktig vei bakpå pc-en din?

Flipper USB er en adapter du fester utenpå pluggen og som gjør at den kan plugges inn begge veier.

Og når vi er inne på kabler. Mange høyttalerdockinger lages utelukkende for Apple-produkter. Og skulle du ha valgt å kjøpe deg en Samsung-telefon i stedet, blir høyttalerene verdiløse.

Cable-jive viste fram to smarte løsninger. En kabel som gjør at du kan koble til Samsung-telefoner og en plugg som gjør at du kan sende musikken trådløst via bluetooth til anlegget, uavhengig av om du har Apple-mobil eller ikke.

Ha familiebildene på neglene

Også på skjønnhetsfronten skjer det ting. Skal du på fest og oppdager at du ikke har neglelakk som matcher skoene?

Nebraska-selskapet Fashiontec er på CES i år for å vise fram maskinen Tat'z Nail'z som printer hva det skulle være rett på neglene dine.

Først litt grunning med vanlig hvit neglelakk, og etter et par minutter med fingeren i maskina er den dekorert med solsikker, bilde av bestemor eller rosa prikker.

Nå er vel ikke vi eksperter på kosmetikk og neglelakk, men vi våger å påstå at dette kan være morsomt å prøve et par ganger før man går lei.

Maskina koster uansett ganske mye, og selskapet retter seg først og fremst mot skjønnhetssalonger.

Nå kan du hysje på tv-en

Det har vært mye fokus på stemmestyring og håndbevegelsestyring av ulike produkter på årets messe.

California-baserte Cube26 har utviklet en teknologi som gjør at du slipper å trykke på pause når du forlater tv-stua.

Et kamera registrerer om du reiser deg og går vekk fra fjernsynet, og setter dermed sendingen i pause. Du kan også fryse bildet selv ved å heve høyrehånda, eller skru av lyden ved å legge en finger over munnen.

Gründer Aakash Jaivi viste oss også hvordan man kan spille spill ved hjelp av øynene på Ipad.

Foreløpig en liten tidlig prototyp, men dette så lovende ut. Selskapet er også i dialog med store aktører som Samsung, Sony og LG for å få implementert teknologien i deres tv-apparater.

Leaving Las Vegas

Etter en uke med størst og best og glitter og stas, er årets CES-messe kommet til veis ende.

I år som i fjor drar noen herfra med millionkontrakter i håndbagasjen, mens andre bør ta seg en tur tilbake til tegnebrettet og finpusse på oppfinnelsene sine.

Vi takker for følget. Alle sakene fra årets messe kan du lese her.