Hopp til innhold

Sten Sture spiste av seg 70 kilo

Svenske Sten Sture Skaldeman har spist alt det fett han vil. Og gått ned 70 kilo! Lurer du på hvordan? Han stiller til nettmøte slik at du kan spørre hva han har gjort.

Sten Sture Skaldeman

Han har halvert sin kroppsvekt og nå har han skrevet bok om hvordan bli lett på fett.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Han har faktisk halvert kroppsvekten sin etter at han begynte på den såkalte lavkarbodietten som enkelt og greit dreier seg om å spise fett og ikke brød, pasta, poteter og søtsaker.

Se spørsmål og svar

Nå omtales han som Skandinavias superslanker. Men han har også fått kritikk for sine uttalser.

– Selv om jeg er blitt utskjelt av offisielle norske ernæringseksperter - de som mener man skal spise mer karbohydrater og mindre fett - så opplever jeg generelt en enorm positiv respons i Norge. Nordmenn tenker friere enn svensker, forteller Skaldeman til Dagbladet.no i et intervju i 2007 .

Gjest i Førkveld

Mandag kveld møter du han i TV-programmet Førkveld hvor han skal fortelle om dietten.

Se Førkveld

– Kan spise fett

Slik forklarer den svenske journalisten og forfatteren enkelt hva som skjedde da han plutselig raste ned i vekt.

– Det er egentlig veldig enkelt. Jeg valgte et kosthold for å få ned blodsukkeret mitt. Jeg spiser ingen raske karbohydrater. Da kan jeg koste på meg å spise mange kalorier. Og jeg kan koste på meg å spise fett, sier Skaldeman til svensk TV 4.

Nå kommer han også ut med bok, sammen med kostholdekspert Annika Dahlquist. Begge de to kan du treffe her på vårt nettmøte.