Ny studie: Lavkarbodiett kan forkorte livet Et lavkarbokosthold basert på animalske matvarer kan forkorte livet med opp til fire år. Dette viser en ny 25 år lang forskningsstudie. Av Tiril Mettesdatter Solvang
Eksperiment: Erter metter mer enn kjøtt Erter og bønner gjør deg mindre sulten ved neste måltid enn hvis du spiser kjøtt, ifølge danske forskere. Av Chris Veløy
Fekk hjarteinfarkt som 28-åring Det som tidlegare har blitt sett på som ein typisk mannesjukdom, råkar no fleire yngre kvinner. Ingjerd Helle opplevde marerittet for fire år sidan. Av Cecilie Rysjedal og Marie Furhovden
Mona kuttet brød – gikk ned 42 kg En junidag i 2010 fikk Mona Hansen fra Lørenskog nok. Etter utallige mislykkede slankekurer fant hun endelig noe som virker for henne. Av Signe Karin Hotvedt
Olapakkas far sier nei takk til brød Han tjente millioner på firmaet som leverer tradisjonelle norske matpakker til kiosker og bensinstasjoner over hele landet. Etter fem år og 30 kg i vektøkning, fikk han nok. Av Signe Karin Hotvedt
Foreldre setter barna på lavkarbo For to år og 30 kilo siden gikk Ronnie Mathisen over til et lavkarbokosthold. Han vil at sønnen også skal gjøre det samme. Helseekspertene mener det er å eksperimentere med barns helse. Av Christine Svendsen
– Bacon hver dag kan gi dødelig kreft Lavkarbohysteriet har ført til at salget av bacon og fet mat har skutt i været. Nå viser det seg at to strimler med bacon om dagen kan føre til dødelig kreft. Av Kristine Hirsti
– Lavkarbodietten fungerer ikke Ifølge ny forskning må du tenke deg slank for å holde deg slank. Av Trine Lejon Tjønnås og Yngve Tørrestad
– Lavkarbo ødelegger matkulturen Slankekurer og lavkarbo-trenden er med på å ødelegge vår egen matkultur. Det sier professor i mat og ernæring, Wenche Frølich. Hun mener ulike dietter fører til at mange nordmenn spiser mindre variert og mindre sunt. Av Eirin Larsen og Ståle Frafjord