Bekrefter Koengen-samtaler

Kaizers solgte 6500 billetter på Bergenhus festning i august. - Vi drømmer selvsagt om å utvide, sier Janove Ottesen. Frank Nes i Bergen Live er ikke uvillig.

Kaizers Orchestra på Bergenhus festning Plenen

VIL BLI STØRRE: Geir Zahl, Janove Ottesen og Terje Vinterstø Røthing på scenen på Bergenhus festning i august.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Onsdag offentliggjorde Kaizers Orchestra de første turnédatoene på deres «Violeta Violeta Vol. II»-turné. Onsdag 22. februar returnerer jærbuene til Peer Gynt-salen for tredje gang på like mange år.

Men etter konserten på Bergenhus festning i august, legger ikke Janove Ottesen skjul på at gruppen skjul på at drømmen er å fylle Koengen - utendørsarenaen som har huset Bruce Springsteen, Kiss, Rihanna og Foo Fighters, for å nevne noen.

LES OGSÅ: - Siste gang i Bergen på lang tid

- De kunne solgt atskillig mer

- Det vi merker, er at andre nå begynner å få større tanker enn oss. Nå har flere begynt å foreslå Koengen. Vi drømmer selvsagt om å utvide. Det gjør visst Bergen Live også. Så vi får se. Håper det skjer. Bergen er jo litt hjemmebane og vi har en stor fanskare der, sier Ottesen til NRK.no.

Janove Ottesen og Rune Solheim i Kaizers Orchestra

ALLSANG: Janove i Peer Gynt-salen i mars, hvor alle sang med på den helt nye platen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Frank Nes i Bergen Live bekrefter at det har vært uformelle samtaler om teamet.

- Ja, vi snakket om det i sommer. De kunne solgt atskillig mer, vi så tidlig at konserten kom til å selge ut. Men det er mye som skal klaffe. Fokuset nå er konserten i februar, sier Nes.

- Trenger ikke selge 22.000

Makskapasiteten på Koengen er 22.000 eller 23.000 tilskuere. Men Nes sier det absolutt ikke er nødvendig å selge så mange billetter for å arrangere en slik konsert.

- Overhodet ikke. Jeg ser for meg ti-tolv tusen, noe liknende det vi hadde på Bob Dylan-konserten i sommer. Det bør være innen rekkevidde, sier Bergen Live-sjefen, før han nok en gang understreker at Kaizers på Koengen foreløpig kun er en idé.

- Det er ingen planer om noe slikt neste sommer, for å si det slik. Jeg ser for meg at dette i så fall ligger litt lenger frem i tid, sier Nes.

- Koengen ble for kaldt i februar, vitser Kaizers-gitarist Terje Vinterstø Røthing, samtidig som både han og Janove sier at bandet gleder seg stort til konserten i Bergen.

- Bergenserne er jo galne, det vet vi, sier Vinterstø Røthing.

Ble rørt i Bergen

- Forrige gang sang 1500 med på hele den nye platen, som kun hadde vært i handelen noen få dager. Hvordan føltes det?

- Rørende, sier gitaristen.

- Der har du en av x-faktorene som vi ikke vet hva er, sier Janove Ottesen.

LES OGSÅ: Her «klikker Janove på Helge

- Du kan ikke planlegge å få hardcorefans som kommer tidlig, pugger tekstene og hiver seg med. Men slike fans har vi. Jeg antar det er lettere å være hardcorefan av et band enn en soloartist, sier frontfiguren.

- Det er nok også lettere for folk å synge på norsk, når en får et tett forhold til noe, sier Vinterstø Røthing.

- Ja, når det først går bra på norsk, kan det gå veldig bra, konkluderer Ottesen.

Kaizers Orchestra på Bergenhus festning Plenen

STØRSTE HITTIL: 6500 bergensere så Kaizers på Bergenhus festning i august. Det er deres største headliner-gig utendørs hittil.

Foto: Roy Hilmar Svendsen