Kaizers får spille på Koengen

Drømmen om å spille på Koengen i Bergen går endelig i oppfyllelse for Janove Ottesen & co. Over 12.000 billetter er allerede solgt til konserten på Bergenhus festning 31. august.

Kaizers Orchestra på Bergenhus festning Plenen

STØRSTE NOENSINNE: Geir Zahl, Janove Ottesen og Terje Vinterstø Røthing i aksjon på Bergenhus festning i august 2011. Nå flytter de et steinkast lenger bort, til hovedscenen Koengen. Det blir deres største gig i Norge noensinne, utenom festivaler.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

– Nå har flere begynt å foreslå Koengen. Vi drømmer selvsagt om å utvide. Det gjør visst Bergen Live også. Så vi får se. Håper det skjer. Bergen er jo litt hjemmebane og vi har en stor fanskare der, sa frontfigur og hovedlåtskriver Janove Ottesen til NRK.no i september 2011 , en måned etter at bandet hadde fylt Plenen på Bergenhus festning med 6500 fans.

Kaizers Orchestra på Bergenhus festning Plenen

UTVIDER: Slik så det ut da Kaizers opptrådte på Bergenhus festning i august 2011.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Har vært i dialog om Koengen

Gruppens foreløpig siste konsert i Bergen skulle opprinnelig også finne sted på Plenen, men i annonseringen har Bergen Live hele tiden valgt å kun skrive «Bergenhus festning».

Frank Nes i Bergen Live har aldri lagt skjul på at han og bandet har vært i dialog med Koengen, og nå er billettsalget så solid at Kaizers-drømmen blir virkelighet.

Første norske headliner

Fredag forteller Bergensavisen at det over to måneder før er solgt over 12.000 billetter til konserten på festningen, noe som innebærer flytting til Koengen. Det innebærer et billettsalg for rundt 6,5 millioner kroner.

Dermed blir Kaizers Orchestra første norske band som headliner den store konsertarenaen i Bergen. Det blir også gruppens største konsert i Norge noensinne, utenom festivaler.

Tidligere i år har Bon Jovi fylt Koengen til randen. 26. juli kommer Rihanna tilbake til festningen, og 10. august spiller Neil Young der for andre gang.

LES OGSÅ: Kaizers tar pause på ubestemt tid

Bruce Springsteen på Koengen i Bergen 2012

PLASS TIL 23.000: Koengen har vært byens viktigste og største konsertscene de siste ti årene. Her fra Bruce Springsteens konsert i 2012.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK