Kaizers tar pause på ubestemt tid

– Når vi er ferdige med å turnere med «Violeta Violeta III», så skal Kaizers Orchestra stoppe, sier Janove Ottesen til fanside.

Kaizers Orchestra på Bergenhus festning Plenen

SISTE SJANSE: Geir Zahl, Janove Ottesen og Terje Winterstø Røthing på scenen på Bergenhus festning i fjor sommer. Neste høst tar gruppen pause.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Allerede i fjor sommer varslet bandet at den siste platen i trilogien ville bli etterfulgt av en pause.

– Da har vi hatt tre ganske intense år, og da vil det sikkert være greit både for oss og alle andre at vi tar en velfortjent ferie, sa gitarist Terje Winterstø Røthing til NRK.no i august, da Kaizers opptrådte foran 6500 begeistrede tilhørere på Bergenhus festning.

LES OGSÅ: VG-anmelder disset norsk band på Twitter | Bekrefter Koengen-samtaler

– Skal ikke slutte eller legge opp

Nå later det til at pausen blir langt lengre enn hva fansen hadde forestilt seg. I et intervju med nettstedet Konzertjunkie, sier frontfigur og låtskriver Janove Ottesen at bandet nå tar pause på ubestemt tid.

Helge Risa i Kaizers Orchestra

IKKE MER OMPA: Helge Risa banker på felg i Peer Gynt-salen i mars 2011. Snart får både felg og tønner en pause.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Når vi har fri fra turnering, da komponerer vi og øver og jobber og sånn, så for oss har det gått i ett i femten år nå. Det er så lenge av våre liv. Derfor er alle helt enige om at når vi er ferdig å turnere med Volume III, så skal Kaizers Orchestra stoppe. Vi skal ikke slutte eller legge opp! Og vi har heller ingen problemer; det er bare det at alle er enige at om nå stopper vi og har pause på ubestemt tid, sier Ottesen til nettstedet.

Spiller med symfoniorkester

Ifølge Ottesen var dette planen allerede før bandet gikk i gang med den første «Violeta Violeta»-platen.

– Alle var enige i at det hørtes fantastisk ut, forteller Ottesen.

På bandets Facebook-side har fansen tatt imot nyheten med en blanding av vantro og respekt. Flere uttrykker stor forståelse for at gruppen nå vil ta en pause, men er overrasket over at pausen ser ut til å bli langvarig.

– Dette høres mer ut som en åtteårspaus enn en toårspause, skriver en fan.

«Violeta Violeta vol. III», som er innspilt med Stavanger Symfoniorkester, er ventet i månedsskiftet oktober/november, og den første singelen fra platen blir sluppet 10. september.

LES MER: Kaizers i symfoniens år

I det samme intervjuet forteller Ottesen at singelen vil bli en såkalt signaturlåt, i samme gate som «Philemon Arthur & The Dung» og «Tusen Dråper Regn», mens andresingelen trolig blir en litt mer strømlinjeformet låt med radiohit-potensial.

London-gig og avslutningskonsert

I januar spiller Kaizers seks konserter med Kringkastingsorkestere i Operaen, og det er også planlagt opptreden med Stavanger Symfoniorkester i Stavanger. Ifølge Ottesen planlegger gruppen en spesiell klubbkonsert i London i april, samt en storslagen avslutningskonsert før pausen, trolig i september neste år.