Hopp til innhold

Etterforsker voldssak etter Brann-nachspielet

Politiet etterforsker en voldssak i forbindelse med nachspielet på Brann Stadion. – Vi var kjent med de faktiske forholdene, skriver klubben i en pressemelding.

p3bggawRj3c

ETTERFORSKNING: Det pågår nå to forskjellige straffesaker knyttet til hendelser på nachspielet på Brann Stadion natt til 10. august.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Det var Bergens Tidende som omtalte saken først.

Advokat Hilde Cecilie Matre sier til avisen at hun representerer en ung kvinne som er fornærmet i en ny straffesak etter nachspielet.

Matre bekrefter opplysningene til NRK.

– Jeg representerer en ung kvinne som er fornærmet i en ny straffesak etter nachspielet, sier bistandsadvokaten, sier hun til NRK.

Etterforsker voldssak

Politiet bekrefter til NRK at de har satt i gang etterforskning etter å ha fått anmeldelse fra kvinnen.

– Vi kan bekrefte at det er en voldssak, sier politiadvokat Lillian Kleppe.

Hun sier at politiet nylig har startet etterforskning, men hun vil ikke si noe om eventuelle avhør eller bevis i saken.

En person har status som mistenkt i voldsetterforskningen. Dette er en annen person enn den som er mistenkt for et mulig seksuelt overgrep på samme nachspiel.

Kvinnen som er fornærmet i saken er sykmeldt.

– Jeg kan bekrefte at hun er sykmeldt som følge av påkjenningene knyttet til de anmeldte forhold, sier bistandsadvokat Matre til NRK.

Var kjent med forholdet

Brann skriver i en pressemelding i kveld at de var kjent med de faktiske forholdene.

– I og med at dette nå er en politisak ønsker vi ikke å kommentere hendelsen, skriver de i pressemeldingen.

De ble først oppmerksom på anmeldelsen da media tok kontakt tidligere i kveld.

– Vi er nettopp gjort kjent med denne politisaken. På prinsipielt grunnlag kommenterer vi ikke slike saker før vi vet mer om innholdet, og må komme tilbake til dere senere i kveld, sa Branns daglig leder Vibeke Johannesen tidligere i kveld.

Festen fant sted etter Brann hadde vunnet 3–1 mot Fyllingsdalen FK i en treningskamp på Stadion. Etter en middag i Bergen sentrum og en tur på byen, fortsatte tolv spillere kvelden på stadionanlegget. Syv kvinner var også til stede på nachspielet.

Mandag stod ni Brann-spillere frem som deltakere på nachspielet. I en uttalelse skrev de at de ikke kjente seg igjen i mange av beskrivelsene fra media og rykter som har gått i sosiale medier.

I tillegg til de ni var Mikkel Andersen, Kristoffer Barmen og Vegard Forren til stede. Barmen fikk sparken fra klubben fredag, mens Andersen ba om å få terminert sin kontrakt. Forren og Brann ble enige om å avslutte kontrakten 11. august av familiære årsaker.

Brann ligger sist på eliteserietabellen etter 16 runder.