Brann-toppen etter nachspiel-møtet: – Uakseptabel og trist sak

BRANN STADION (NRK): Én person er mistenkt for mulig seksuelt overgrep etter festen natt til tirsdag. Én kvinne er fornærmet. Brann-ledelsen har hatt hektisk møtevirksomhet gjennom hele fredag kveld.

Vibeke Johannesen på vei ut etter nachspiel-møtet på Brann Stadion

SA INGENTING: Daglig leder Vibeke Johannesen forlater her Brann Stadion rett før midnatt fredag. Hun kjørte rett forbi et samlet pressekorps.

Foto: Sjur Mikal Dolve / NRK

Denne uken ble det kjent at tolv Brann-spillere tok seg inn på Brann Stadion og festet uten klubbens godkjenning.

Spillerne hadde med seg flere gjester fra utenfor Branns kohort. Dette skal ha vært syv kvinner, som var på fest og nachspiel i stadionbygget.

Nå har politiet startet etterforskning etter meldinger om et mulig seksuelt overgrep denne kvelden og natten.

«Politiet har ikke mottatt noen anmeldelse i saken, men basert på opplysninger vi har mottatt samt egne undersøkelser, vurderer vi det slik at det er grunnlag for å etterforske om det har skjedd et straffbart forhold» skriver politiet i en pressemelding.

Etter nachspiel-møtet på Brann Stadion kommenterte ingen i ledelsen eller styret det som var blitt diskutert. Den ene bilen etter den andre kjørte forbi et samlet pressekorps.

Jimmi Nagel Jacobsen forlater Brann Stadion

TAUS: Branns sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen forlater her Brann Stadion fredag kveld, rett over klokken 23.

Foto: Sjur Mikal Dolve / NRK

I etterkant av møtet har Brann i en ny pressemelding nok en gang presisert at de samarbeider med politiet.

– Vi samarbeider med politiet for å komme til bunns i denne saken og jeg har vært på politistasjonen i ettermiddag, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Videre opplyser klubben at daglig leder, sportssjefen og hovedtrener Eirik Horneland vil være tilgjengelig for media etter trening klokken 10 lørdag.

Her forteller de også at det har vært en tett dialog med spillerne som deltok på festen. Hvilken straff disse spillerne eventuelt får, vil bli tatt internt, presiseres det nok en gang.

– Videre behandling av brudd på de interne reglene er en personalsak. Detaljer om eventuell straff og andre virkemidler diskuteres med spillere og ansatte internt slik det foregår på alle arbeidsplasser. Styret vil ta en endelig beslutning på hva det eventuelt blir.

Var gjennom flere timer med møter

Brann-ledelsen har vært i møter gjennom flere timer fredag kveld etter at ny informasjon dukket opp i forbindelse med starten av politietterforskningen.

De forlot Brann Stadion én etter én rundt klokken 23.

Daglig leder Vibeke Johannesen, sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen og Therese Andvik Rygg som er leder for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar var fysisk til stede fredag kveld. Styret skal være til stede via video, opplyses det til NRK.

Lys inne på Brann Stadion underveis i styremøtet

HEKTISK AKTIVITET: Inne på Brann Stadion er lysene fortsatt på, selv om det nærmer seg midnatt. Bak veggene skal et styremøte finne sted etter det famøse Brann-nachspielet.

Foto: Sjur Mikal Dolve / NRK

Politiet vil av hensyn til etterforskning og de involverte partene ikke gi noen flere detaljer om saken per nå.

Klar beskjed til klubben

Da NRK var til stede utenfor Brann Stadion fredag kveld var det også hengt opp et laken utenfor inngang ti med skriften «SCUM», enkelt oversatt til avskum.

Lakenet med teksten henger på den siden av stadion hvor Bataljonen til vanlig står på sine hjemmekamper.

Scum skrevet på hvitt laken utenfor Brann Stadion

SCUM: Det er beskjeden som henger på Brann Stadion.

Foto: Sjur Mikal Dolve / NRK

– Vi har fått med oss lakener, men vi vet ikke noe mer om det, sier styreleder i Bataljonen, Erlend Vågane, til NRK.

Litt tidligere på dagen brukte styrelederen kraftfulle ord etter at det ble kjent at politiet har startet etterforskning.

– Dette er en helt tragisk sak, først og fremst for de involverte og berørte. Nå må vi bare forvente at klubben og spillerne som har vært med bidrar med all den informasjonen de kan til etterforskningen og at klubben klarer å støtte eventuelle ofre i beste evne, sier styreleder Erlend Ytre-Arne Vågane til NRK.

styreleiar Erlend Ytre-Arne Vågane i Bataljonen, supporterklubben for SK Brann

STYRELEDER: Erlend Ytre-Arne Vågane i Bataljonen.

Foto: Silje Rognsvåg / NRK

Brann skal møte Sandefjord til det som blir en viktig kamp med tanke på poengene i Eliteserien. Hvordan velkomsten til spillerne blir før denne kampen, er styrelederen spent på.

– Det blir en veldig rar kamp. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvordan stemningen kommer til å være. Dette preger hele supportermiljøet, det er ingen tvil om det, sier Vågane.

– Vi trenger tid

NRK var fredag ettermiddag i kontakt med Sportsklubben Brann, som svarte følgende:

– På nåværende tidspunkt kan ikke kommentere innholdet i pressemeldingen. Det vil komme en uttalelse når vi har mer oversikt, skriver Branns medieansvarlig Thomas Brakstad.

Dagleg leiar i Brann Vibeke Johannesen.

ALVORLIG SAK: Daglig leder i Brann Vibeke Johannesen har tidligere i uken omtalt saken som alvorlig. Her fra treningsfeltet torsdag.

Foto: Gerd Johanne Braadland / NRK

Klubben skriver at de er klar over at det har vært stor interesse for saken.

BT var i 14-tiden i dag utenfor politihuset da daglig leder Vibeke Johannesen kom ut fra samtaler med politiet. BA kunne like etter melde at Johannesen var kommet til Brann Stadion. Klubben har ifølge avisene hatt intens møtevirksomhet på Stadion i ettermiddag.

– Vi ber om forståelse for at vi må ha en grundig gjennomgang av all informasjonen før vi kan uttale oss til media, avslutter klubben pressemeldingen.

Har fått bistandsadvokat

Bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen, Beate Hamre, forteller til NRK at det har vært et enormt medietrykk. Kvinnen ønsker minst mulig oppmerksomhet om saken.

– Etterforskingen er også i en innledende fase, og av den grunn kan jeg heller ikke svare på flere spørsmål, sier Hamre.

Påtaleleder Gunnar Fløystad sier til NRK at det er én mistenkt og én fornærmet i saken.

– Vi har ennå ikke vært i kontakt med den mistenkte. Vi har hatt dialog med den fornærmede, sier Fløystad til NRK.

Politiet vil av hensyn til etterforskningen og de involverte partene ikke gi noen ytterligere detaljer om saken nå

Syv kvinner var med

Festen og nachspielet på Brann Stadion har skapt overskrifter hele denne uken. Onsdag sprakk nyheten om at tolv spillere hadde tatt seg inn på Brann Stadion og festet til langt på natt. Det var Bergens Tidende som først fortalte dette.

Spillerne hadde møttes til middag på byen i Bergen, og dro til Brann Stadion for å feste videre.

Her tok de seg inn uten noen godkjenning av klubben. Heller ikke kvelden på byen skal ha vært godkjent av klubbens ledelse.

Daglig leder Vibeke Johannessen har gått hardt ut mot egne spillere, og kalt det en alvorlig sak og et tillitsbrudd. Spillerne på sin side har lagt seg flate og beklaget for hendelsen.

Med seg på festen var også flere personer fra utenfor Branns kohort. Branns daglige leder Vibeke Johannessen har sagt til Dagbladet at det er snakk om syv kvinner som var med på festen.

Gunnar Fløystad, leder for påtaleseksjonen under pressekonferansen i Bergen om politiets aksjon mot pedofile nettverk.

STARTER UNDERSØKING: Påtaleleder i Vest politidistrikt, Gunnar Fløystad, forteller at Politiet har fått inn informasjon som gir grunnlag for etterforsking.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix