Hopp til innhold

Derfor ble Samuel Massie (19) med Jarle Andhøy tilbake til Antarktis

Bergenseren var aldri i tvil om han skulle bli med Jarle Andhøy tilbake til Antarktis for å lete etter «Berserk». Hjemme sitter mamma vettskremt.

Samuel Massie

TILBAKE I ROSSHAVET: Samuel Massie var med på «Berserk» i fjor, men var på vei mot Sydpolen sammen med Jarle Andhøy da båten gikk ned. Her fotografert i Christchurch i februar i fjor.

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / Afp

Ekspedisjonen kom søndag frem til Victoria Land, vest for Rosshavet, hvor Jarle Andhøy og hans mannskap er i gang med søk etter båten som forsvant 22. februar i fjor.

Anne Marie Ulvolden

VETTSKREMT: Massies mor, Anne Marie Ulvolden, sier at hun er redd, men respekterer sønnens ønske.

Foto: Stine Mari Sæle / NRK

LES MER: Andhøy til NRK: – Derfor reiser jeg tilbake til Antarktis

Med på letingen fra fartøyet «Nilaya» er bergenseren Samuel Massie, som i et nytt intervju forteller at han mønstret på båten for med sikkerhet å finne ut at kameratene hans fra «Berserk» er borte og hva som skjedde med dem.

LES OGSÅ: Her er Andhøys «blindpassasjer»

– Som å brekke et bein på plass

– Denne gangen reiser jeg ned for min egen del - for å finne svar på hva som har skjedd med «Berserk». Hjertet mitt har hele tiden vært i Antarktis. Det er som å brekke et bein. Det har grodd igjen, men det har grodd skeivt. Dette er min måte å brekke det tilbake på riktig plass og la det gro ordentlig igjen, forteller 19-åringen til Dagbladet.

Nilaya

NY BÅT: Dette er «Nilaya», som Andhøy og Massie bruker under letingen.

Foto: www.nilaya.co.nz

19-åringen og Jarle Andhøy hadde gått i land for å gå mot Sydpolen da «Berserk» forlot havn og forsvant i Rosshavet. Leonard Banks, Tom Gisle Bellika og Robert Skaanes forsvant i forliset og antas å være omkommet.

Mamma i Bergen vettskremt

Massies mor, Anne Marie Ulvolden, sier til avisen at hun forstår sønnens behov for å dra tilbake til Antarktis, selv om hun vedgår å være svært redd.

– Jeg er vettskremt, men jeg må holde følelsene i sjakk. Han er en voksen person og må ta sine egne avgjørelser. Som mor er man alltid bekymret, men jeg kan ikke la min angst stoppe ham fra å leve sitt liv, sier Ulvolden til Dagbladet.

Jarle Andhøy

OMSTRIDT: Jarle Andhøy er nå i gang med søk etter sine savnede kamerater.

Foto: Arne Raanaas / NRK

Andhøy, Massie og det øvrige mannskapet reiser nå rundt i Rosshavet på leting etter gjenstander, vrakrester og andre indikasjoner på hva som kan ha skjedd med «Berserk».

Reiser uten nødpeilesender

Newzealandske myndigheter karakteriserer letingen som et høyrisikooppdrag.

Jarle Andhøy har tidligere opplyst at teamet ikke har nødpeilesender med seg i båten, fordi de ikke vil utsette andre for risiko dersom noe går galt.

LES OGSÅ: Tror Jarle har reist for å få ro