Hopp til innhold

Andhøy har begynt å søke etter Berserk

Båten «Nilaya » som Andhøy og mannskapet reiste avgårde med har kommet frem til Victoria Land i Antarktis.

Jarle Andhøy og båten Nilaya

Jarle Andhøy har nå begynt å lete etter Berserk som sank i fjor.

Foto: www.nilaya.co.nz/Arne Raanaas

Jarle Andhøy og mannskapet har nå begynt å søke etter Berserk ved Victoria land. Det bekrefter Andhøys talsperson, Rune «Supern» Olsgaard, overfor Dagbladet.

– De kom fram i går, og søker nå langs Victoria Land. De vil fortsette å søke i de isfeltene som har stengt av Rosshavet, sier Olsgaard til avisen.

Det er særlig gjenstander fra Berserk som kan ha kommet opp til overflaten Andhøy er på utkikk etter.

– Hvis noe har kommet opp til overflaten er det naturlig at det befinner seg i isbeltet et sted. Det var blant annet fire oljefat, impregnert treverk, en jolle og tre surfebrett av løse gjenstander om bord på Berserk, sier Olsgaard.

Testet ut båten

Det var 27. januar i år at Andhøy og mannskapet om bord på den russiskregistrerte seilbåten valgte å sette kursen mot sydligere breddegrader.

Da hadde de testet ut båten i storm utenfor New Zealand for å avgjøre om den var godt nok rustet til å takle de ekstreme forholdene i Rosshavet.

– Det ble litt stress på slutten, vi måtte forlate New Zealand i full fart, sier Andhøy til NRK

– Dette er et risiko-oppdrag

Ekspedisjonen har blitt beskrevet som et høyrisikooppdrag av newzealandske myndigheter og fagfolk. Andhøy har også gjort et poeng av at han ikke reiser med nødpeilesender.

– Det er fordi mannskapet ikke vil utsette andre for risiko dersom det skulle skje noe galt, fortalte Andhøys advokat, Nils Jørgen Vordahl, på en pressekonferanse 26. januar i år.