Brann-treneren: – Jeg har verdens beste jobb

Brann-trener Lars Arne Nilsen står fast på at han har drømmejobben etter over ett halvt år i klubben. Han sier han ikke ville forlatt Brann for noen annen klubb i verden.

Intervju med Lars Arne Nilsen på La Manga.

VIDEO: Se intervjuet med Brann-treneren som mener laget kan overraske i årets sesong. Men noe medalje, det har han ikke tro på.

– Det koker! Det er en fantastisk klubb i en fantastisk by! Jeg kunne ikke hatt det bedre. Samtidig kan jeg ikke få det verre.

Brann-trener Lars Arne Nilsen bruker mesteparten av døgnet til å få klubben klar til seriestart og retur til eliten. Fra bassengkanten ved lagets hotell på La Manga i Sør-Spania forklarer sotrastrilen hvorfor han mener han har verdens beste jobb.

– Brann har et enormt potensial, det største i Norge. Og alle bryr seg om klubben. Det er et enormt engasjement rundt Brann. Det er et privilegium, men òg en utfordring. Forventningene kan være en byrde, sier han.

Må ødelegge for andre

Nilsen ber bergenserne være tålmodige. Målet er å spille underholdende fotball, men Brann er ikke en toppklubb i dag.

– Vi vil gjerne spille vårt spill. Men når vi møter lag som er bedre enn oss må vi satse på å ødelegge for dem. Sånn er det bare, vi er et nyopprykket lag. Resultatene er viktigere enn stilkarakterene.

Lars Arne Nilsen

Brann-treneren beskriver seg selv som en utålmodig type. Han vil gjerne ha resultater raskt.

Men klubben er i en vanskelig økonomisk situasjon og har vært langt nede sportslig. Dermed må framgangen komme gradvis. Begrepet stein-på-stein gjelder fortsatt i Brann.

– Men det er jo det at ting kan snu fort som er så spennende med fotball. Kommer vi i flyten kan vi overraske. Men vi får ikke medalje.

Lars Arne Nilsen jubler i Kristiansund

GLEDE: Branns trener Lars Arne Nilsen jubler når dommeren blåser av 1. divisjonskampen mellom Kristiansund og Brann på Kristiansund stadion i fjor høst. Nå skal laget tilbake til eliteserien.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

En kulturendring

Da Nilsen tok over, lå Brann midt på tabellen i OBOS-ligaen. Mye har skjedd med laget som nå finpusser formen ved den spanske middelhavskysten.

Hardt arbeid, løpskapasitet og riktige holdninger har blitt de viktigste kvalitetene i laget.

– Vi er på rett vei. Jeg jobber med fantastiske folk, og spillerne drar i samme retning. Å gjenreise Brann som toppklubb er noe vi bare MÅ få til, sier Brann-treneren.

Nilsen mener at noe har løsnet i klubben de siste ukene. Mot russiske Rubin Kazan var forsvarsspillet solid. Han mener fundamentet er på plass, og at Brann nå må jobbe med å score mål.

Andrelaget er andrevalget

Lars Arne Nilsen går til sin debut som eliteserietrener. Han går spent til seriestart, men først og fremst gleder han seg.

– Hvilken annen klubb ville du trent om du kunne velge fritt?

– Oi, det har jeg ikke tenkt på. Jeg har jo drømmejobben. Det måtte vært Brann 2. Jeg er Brann-trener så lenge jeg får lov.