Ny plan skal gi Brann fulle tribuner og gull

Brann-trener Lars Arne Nilsen har en klar plan for klubben de neste tre årene. Målet han satte seg som liten gutt blir det imidlertid ingen ting av.

Fulle tribunar og gull - Brann-trenar Lars Arne Nilsen har ein klar plan for dei tre neste åra. Men draumen han hadde som gutunge, vart det ingenting av...

NY KONTRAKT: Lars Arne Nilsen skal trene Brann de neste tre årene.

Jeg er både supporter og trener!

Lars Arne Nilsen, trener i Brann

For Nilsen sitt store mål som liten var det de fleste gutter i Bergen og områdene rundt drømmer om; Å få muligheten til å ikle seg den røde drakten til Brann. Slik gikk det imidlertid ikke. Nå, 40 år senere, har det åpnet seg en annen mulighet.

I dag ble Lare Arne Nilsen presentert som Branns trener for de neste tre årene. Nå går han i gang med det vanskelige arbeidet for å få klubben tilbake i toppen av norsk fotball.

– Jeg er både supporter og trener. Jeg kommer til å gi alt for at vi skal klare dette, sier Lars Arne Nilsen til NRK.

Har ført Brann til suksess

I sommer overtok Nilsen som trener i Brann etter Rikard Norling. Da lå laget på en skuffende 10. plass i førstedivisjon med fare for å rykke ned til andredivisjon. Nå få måneder senere er klubben klar for eliteserien etter å ha blitt nummer to i førstedivisjon bak Sogndal.

Sist gang Brann vant eliteserien var i 2007 under ledelse av Mons Ivar Mjelde. Nå er det en annen stril som får oppgaven med å bringe ny heder og ære til byens stolthet.

Sportslig leder Rune Soltvedt har stor tro på suksess med Lars Arne Nilsen ved roret.

– Han er en sterk fagperson og leder spillere og team på en flott måte. Dessuten kjenner han godt til norsk fotball og for oss er det viktig.

Fire grep skal gi suksess

Ifølge BT er dette fire av grepene Lars Arne Nilsen nå vil gjennomføre for å få Brann tilbake i toppen av norsk fotball:

  • Få på plass en fysisk trener. Klubben har vært uten etter at Simon Hollyhead fikk sparken sammen med Rikard Norling.
  • Slanke stallen: A-lagsstallen til Brann er i dag på 25 spillere. Det kan bli aktuelt å gå ned til 22 mann.
  • Styrke svake posisjoner: Branns økonomi gjør dette til en utfordring, men dette er noe Brann vil prioritere.
  • Talentspeider: Lars Tjærnås har denne jobben nå og Brann ønsker å forlenge avtalen. Økonomien avgjør om man får det til.

– Gullet skal hem, vi vet bare ikke når, smiler Lars Arne Nilsen, nå på Brann-kontrakt ut 2018-sesongen.

Gullet skal hem, vi vet bare ikke når!

Lars Arne Nilsen, Brann-trener