Bergenspolitikerne ber for Nathan

– Det berører meg sterkt at myndighetene vil deportere en syv år gammel bergenser, sier Høyres gruppelder i bystyret i Bergen, Ragnhild Stolt-Nielsen

Demonstrasjon for Nathan

MÅ UT: Nathan Eshete (7) er født og oppvokst i Arna i Bergen, snakker bergensk og heier på Brann. Nå må han ut av Norge.

Samtlige partier i bystyret gjorde i går et siste forsøk på å få myndighetene til å snu i den svært omtalte utsendelsessaken, hvor syv år gamle Nathan Eshete og foreldrene hans har fått beskjed om å forlate Norge og dra tilbake til Etiopia.

Ragnhild Stolt-Nielsen

KJEMPER FOR NATHAN: Ragnhild Stolt-Nielsen mener det er uhørt at Nathan skal bli sendt ut av Norge.

Foto: Høyre

LES MER: Vil tvangssende Nathan til Etiopia

Kaller utsendelsen deportasjon

Nathan er født og oppvokst i Norge og har aldri vært i foreldrenes hjemland. Likevel mener Utlendingsnemnda at han ikke har sterk nok tilknytning til riket til at den lille familien bør få bli.

– Jeg er selv mor til tre barn i alderen syv til 13 år. Å lese om at man i fullt alvor vurderer å deportere en bergenser, berører meg sterkt. Vi vil appellere til alle gode krefter for å forhindre at det skjer, sier Stolt-Nielsen til NRK.no.

– Norge er hans eneste rike

Mandag samlet alle partiene i bystyret seg om et opprop for at gutten som har bodd hele livet i Bergen skal få bli i Norge.

– Vi mener i motsetning til Utlendingsnemnda at han har en tilknytning til riket. Faktisk er Norge det eneste riket han har tilknytning til, sier Stolt-Nielsen.

Familien har fått frist til 16. mai med å forlate Norge frivillig. Deretter kan de når som helst få politiet på døren. Men Nathans foreldre, Asfaw Eshete og kona Zinash har gått til retten for å omgjort vedtaket.

Nathan og familien

SAKSØKER STATEN: Foreldrene Zinash og Asfaw har gått til retten for å få bli i Norge.

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK

Mandag leverte deres advokat inn begjæring om at utsendendelsen ikke blir gjort før saken har vært behandlet i rettssystemet, skriver Bergensavisen i dag.

– Nathan er redd

– Vi vet ikke hva som skjer. Det er vanskelig å tenke klart og tenke på noe annet. Nathan har sovet dårlig og vært redd. Derfor skjermer vi ham litt nå, sier Asfaw Eshete til avisen.

Saken har engasjert voldsomt i og rundt Bergen, og onsdag holdes det en støttemarkering for Nathan og foreldrene i Korskirken i Bergen.

– Jeg opplever at alle i Bergen har et varmt og bankende hjerte for Nathan. Nå håper vi at fornuften tas til fange også andre steder enn i Bergen, sier Ragnhild Stolt-Nielsen.

LES OGSÅ: Stoltenberg ignorerte asylbarna