Kraftig vind gir problemer på Østlandet

Vind opp mot sterk storm gir problemer på Østlandet onsdag formiddag. Det er også meldt om ekstra høy vannstand mange steder, noe som vil øke torsdag, både på Østlandet og Vestlandet.

Det blåser kraftig i Sør-Norge onsdag.

KRAFTIG VIND: Kraftig vind har ført til problemer i Sør-Norge onsdag.

Vinden har vist muskler i Sør-Norge det siste døgnet. I løpet av onsdag kan det komme til å blåse opp til liten storm i Ytre Oslofjord.

Flere ferger ble innstilt om morgenen og formiddagen som følge av uværet. Det gjelder blant annet forbindelsen mellom Horten og Moss, der fergeselskapet Bastø-Fosen innstilte alle avganger fram til klokken 12.45 da første ferge begynte å gå igjen. Reisende må imidlertid belage seg på forsinkelser utover dagen.

Også Vestfoldbanen var stengt mellom Skien og Larvik fordi et tre lå over sporet. Ved 11-tiden meldte Bane NOR at togstrekningen mellom Spikkestad og Asker er stengt etter at et tre falt over sporet. Strekningen var stengt i nesten tre timer før trafikken åpnet igjen.

For ettermiddagen har Bane NOR varslet gul beredskap på strekningen mellom Stavanger og Sira på grunn av vinden. Det betyr hyppigere inspeksjon av spor og anlegg.

– Det er en ganske vindfull og våt dag. Det har kommet mye nedbør, og det regner langs kysten, men i fjellet kommer nedbøren som snø, sier meteorolog Espen Biseth Granan.

  • Følg været der du er på YR.no

Vanskelige kjøreforhold

Uværet fører til at det er kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda. På E134 er det i ettermiddag innført kolonnekjøring mellom Vågslidtunnelen og Haukelitunellen på grunn av uvær. Også fergene til Color Line som trafikkerer strekningen mellom Sandefjord og Stromstad, ble innstilt, men kveldsavgangene går som planlagt.

Politiet i Søndre Buskerud melder om en flygende trampoline på Hurumlandet. I samme område har et tre blåst over veien på fylkesvei 11 mellom Sætre og Røyken. I Asker og Bærum anmoder politiet båteiere om å undersøke båter og fortøyninger. Foreløpig har det ikke kommet inn noen meldinger om problemer knyttet til høy vannstand, men både vinden og nedbøren vil fortsette utover dagen.

På E18 i Østfold sto rundt 30 utenlandske vogntog fast i nærmere en time på formiddagen.. Flere av vogntogene hadde ikke kjettinger på og måtte sette på disse før
de fikk kjørt videre.

– Det er mye vind fra sørlig kant, og sterk kuling på kysten. Dette går videre østover, så utover ettermiddagen eller kvelden blir det bedre vær. I løpet av dagen kan det bli vanskelige kjøreforhold i fjellet, sier Granan.

Laster Twitter-innhold

Fikk tre over seg

Øst politidistrikt melder om at stormen skaper problemer også på land. En person ble skadd etter å ha fått en gren over seg, etter det politiet karakteriserer som ren uflaks.

Ulykken skjedde i Skogbrynet i Moss da en gren blåste ned og traff en mann i hodet. Han har fått et stort sår i hodet, og ble fraktet til Sykehuset Østfold Kalnes med det som beskrives som større personskader, sier operasjonsleder Runar Eriksen.

Politiet regner med at det vil komme inn flere meldinger til dem utover dagen i forbindelse med uværet.

Kø på E18 i snøværet

Lørdag kan også kysten i Sør-Norge oppleve hvite dager, ifølge meteorolog Espen Biseth Granan.

Foto: Nina Eriksen / NRK

Kulden kommer tilbake

Nordavinden vil ta over de nærmeste dagene, og da synker temperaturen.

– Torsdag og mot helgen kommer et væromslag. Nordavinden drar inn kjøligere og tørrere luft, og da vil temperaturene synke.

Og er vi i lavlandet heldige kan det også bli hvitt de neste dagene.

– Det ser ut som om det kan komme snø, også nær kysten når vi kommer til lørdag, sier meteorologen.