NRK Meny
Normal

30 vogntog skapte kaos på E18

En blanding av snø og regn førte til store problemer i trafikken på E18 i Østfold.

Vogntogkaos på E18

Et titalls vogntog står bom fast på E18 i bakken fra Ørje mot svenskegrensa.

Foto: Politiet

– Det er fullstendig kaos her. Det er 30 vogntog som står fast i bakken opp til svenskegrensa, opplyste lensmann Kay Lund Pettersen i Marker til NRK i 12-tiden.

Like før klokken 13 sier Pettersen at vogntogene har kommet seg videre.

– Trafikken går som normalt. Etter at vogntogene fikk på kjetting, gikk det greit og de kunne komme seg videre. Det har også sluttet så snø, så det hjelper på, sier han.

Var lange køer

Lensmannen var onsdag formiddag selv på stedet for å dirigere trafikken.

Bytter kjetting

Vogntogene måtte få på kjetting før de kunne kjøre videre.

Foto: Freddie Larsen

Det var Smaalenenes Avis som først skrev om saken. Ifølge avisen startet problemene allerede da snøen begynte å falle onsdag morgen og køene på E18 ble fort lange.

– Det er veldig glatt og mye snø. Når vogntogene står i bakken, så betyr det at personbiler og alle andre som skal til Sverige blir stående fast også. Men vi prøver å løsne opp i trafikken nå, sa Pettersen mens det sto på som verst.

Måtte hjelpe til med kjetting

Politiet ga beskjed til vogntogførerne som satt fast om at de måtte få kjetting på hjulene for å komme seg videre.

Men det var det flere av de utenlandske førerne som slet med.

– Det er ikke alle som er like gode på kjetting. Det var noen polakker som aldri hadde lagt på kjetting før, så der måtte vi bruke litt tid på å hjelpe til, sier lensmann Pettersen.

Vogntogkaos på E18

Vogntogførerne har fått klar beskjed fra politiet om å legge på kjetting.

Foto: Politiet

Vanskelige forhold

Smaalenenes Avis har snakket med Pål Kopperud i Veidrift, som beskriver et værskifte som er krevende å rå med.

– Vi har hatt en del regn som har vasket alt salt av asfalten. Når det da plutselig slår om fra regn til snø, blir det vanskeligere enn vanlig å få snøen av veien fort nok, sier Kopperud til avisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eker designer Saab-radar

    Eker design i Fredrikstad har designet en ny radar for flyprodenten Saab. For ni år siden forsøkte Bård Eker å kjøpe bilprodusenten Saab. Det gikk ikke. Nå lanserer Saab sin Giraffe 1X med Eker-design.

  • Amerikansk kampfly på besøk

    Ifølge Teknisk Ukelbad kommer det amerikanske superflyet F22 Raptor på besøk til Norge. Flytypen, som amerikanerne ikke eksporterer til noen, er aktuell for sporadiske besøk på Rygge. Der skal amerikanerne bygge hangarer og fasciliteter til blant annet F22 Raptor. Denne gangen skal flyene trene sammen med de nye F35-flyene på Ørlandet.