Vinden herjer med Østfold

Uværet herjer langs Østfoldkysten. I Moss har en person blitt fraktet til sykehus etter å ha fått en gren over seg.

Bastø Fosen innstilt

INNSTILT: Bastø Fosen har valgt å innstille sine avganger mellom Moss og Horten på grunn av den sterke vinden.

Foto: Petter Larsson/NRK

– Det blåser veldig over Østfold akkurat nå. Sist jeg sjekket var det 21 meter per sekund på Strømtangen fyr, det vil si liten storm, sier politiets operasjonsleder Runar Eriksen.

Han forteller at politiet har fått inn flere meldinger om problemer knyttet til den kraftige vinden. Det er blant annet flere trær som har ramlet ned over veier i området rundt Moss og Rygge.

I Skogbrynet i Moss ble en skadet etter å ha blitt truffet av en gren.

– Det er den mest alvorlige hendelsen foreløpig. Mannen ble truffet i hodet av en gren som har ramlet ned fra et tre, sier Eriksen.

Mannen ble påført et større sår i hodet og fikk hjernerystelse. Han ble tatt med til sykehus i ambulanse.

– AMK omtalte dette som en større personskade, sier Eriksen.

I tillegg har Bastø Fosen innstilt alle fergeavgangene mellom Horten og Moss inntil videre på grunn av kraftig vind. Også Color Line har innstilt sine avganger i dag.

Meteorologen: – Det rusker godt

Foreløpig har det ikke kommet inn noen meldinger om problemer knyttet til høy vannstand, men både vinden og nedbøren vil fortsette utover dagen.

– Det er sterk kuling enkelte steder innover Oslofjorden. Da rusker det godt, og det er også friskt og vått godt innover land. Det vil også fortsette med nedbør og vind utover dagen, men vinden er nok sterkest på formiddagen, sier statsmeteorolog John Smits.

Politiet forventer at det vil komme inn flere meldinger til dem utover dagen.

– Det er ikke så mye vi får gjort. Vi kan styre mye, men akkurat været får vi ikke gjort noe med. Vi får bare ta det som det kommer, sier operasjonsleder Eriksen.

Storgata Fredrikstad

UVÆR: Politiet rykket ut til Storgata i Fredrikstad etter melding om at det var fare for at plater kunne blåse fra en bygningen.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

OBS-varsel for torsdag

Meteorologisk institutt har også sendt ut OBS-varsel langs Østfoldkysten for torsdag. Årsaken er at det er ventet høy vannstand i Oslofjorden.

– Torsdag ventes vannstand på 70–100 cm over verdiene oppgitt i tidevannstabellene. Vannstanden er ventet å være på det høyeste tidlig om morgenen og tidlig på ettermiddagen, står det i varselet som gjelder for Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus.

Også på Vestlandet må man forberede seg på høy vannstand de neste dagene.

Der kan det bli så mye vann at Bryggen i Bergen kan bli oversvømt dersom vannet går over bryggekanten og det kan bli sendt ut ekstremvarsel.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold