Hopp til innhold

Mesternes mester til Sandefjord

Den neste sesongen av Mesternes mester spilles inn i Sandefjord. – Vi håper alle tar oss godt imot og at værgudene er på vår side, sier prosjektredaktør Pia Basberg.

Programleder Aksel Lund Svindal står ved siden av Mesternes mester-trofeet, fotografert før finalen forrige sesong.

KLAR FOR NY SESONG: Programleder Aksel Lund Svindal tar med seg ti tidligere idrettsstjerner til vestfoldbyen i den fjortende utgaven av Mesternes mester.

Foto: Stian Foss / Nordisk Film TV/NRK

Innspillingen skal foregå i mai og juni, og resultatet får vi se på nyåret på NRK i 2023.

Foreløpig er det hemmelig hvor opptakene skal finne sted og hvilke deltakere som er med.

– Setter Sandefjord på kartet

Deltakerhuset ligger i Sandefjord, og produksjonsteamet på rundt 45 personer vil bli innkvartert i byen.

– Vi er utrolig fornøyde med at valget for årets innspilling har landet på Sandefjord. Vi håper alle tar oss godt imot og at værgudene er på vår side, sier prosjektredaktør Pia Basberg.

 Portrett av prosjektredaktør for Mesternes mester, Pia Basberg

MANGE BRIKKER: Det er enormt mange brikker som må på plass for å kunne velge sted til en så omfattende TV-produksjon, sier prosjektredaktør Pia Basberg.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Arbeidet med å finne egnede steder i og rundt kommunen til de ulike konkurransene, er godt i gang.

For å skjerme produksjonen og utviklingen i konkurransen vil det ikke bli offentliggjort detaljer rundt dette før innspillingen er avsluttet.

Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch tror og håper at programmet vil bidra til å sette på Sandefjord på kartet, og at det kan skape gode ringvirkninger.

– Vi er jo en kystby. En flott og vakker by med mange muligheter.

Bjørn Ole Gleditsch

TAKKNEMLIG: Ordfører Bjørn Ole Gleditsch gleder seg over at Sandefjord er valgt til den nye sesongen av Mesternes mester. Han takker alle som har gjort det mulig.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

Også prosjektleder for TENK-Sandefjord, Hanne Marie Pedersen, er storfornøyd med å få vist frem byen i beste sendetid ti fredager på rad.

– Det vil kanskje være noen som har glemt Sandefjord litt, og som vil kanskje ta en tur. Eller noen som bare vil se alt det fine vi har å tilby, sier Pedersen.

Men hvor deltakerhuset ligger hen vil hun ikke si så mye om foreløpig.

Hanne Marie Pedersen

STORE RINGVIRKNINGER: Prosjektleder for TENK-Sandefjord, Hanne Marie Pedersen, jubler over at Mesternes mester skal spilles inn i byen. Hun er sikker på at det får store ringvirkninger i tida fremover.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Vi må jo holde noen hemmeligheter fremdeles, så det vil vi ikke avsløre helt ennå. Det vil bli fantastisk beliggenhet ved sjøen.

Stolt

Ordføreren er stolt over at hans kommune er valgt. Han takker næringslivet, privatpersoner og kommuneansatte som har gjort det mulig.

– Takket være deres tilrettelegging er dette mulig, sier Gleditsch.

Han ser frem til å se kjente omgivelser i det nye programmet.

– Jeg er idrettsinteressert og synes det er moro med konkurranser. Dette er flere idrettsutøvere som har gjort oss stolte i mange sammenhenger, så sånn sett er det moro å følge dem i Mesternes mester.

Mesternes mester 2022. Episode 2:10

POPULÆRT: Mesternes mester er blant NRKs aller mest populære programmer og har blitt fulgt av 1,5 millioner seere i snitt per episode de siste to sesongene.

Foto: Stian Foss / Nordisk Film TV/NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark