Hopp til innhold

Mamma til MGP-Aleksander: – Jeg orker ikke å se på

PORSGRUNN (NRK): Kjersti Walmann tør rett og slett ikke å se på opptredenen til sønnen og JOWST i semifinalen i Eurovision Song Contest torsdag kveld. Hun kommer til å stå på utsiden av arenaen i Kiev.

Bjørnar Walmann, Kjersti Walmann,

Familien Walmann stiller mannsterke når andre semifinale i Eurovision Song Contest går av stabelen.

Foto: Robert Hansen / NRK

– Jeg sa med en gang han skulle til Kiev at jeg ikke kom til å dra. Men da svarte han bare "jo det skal du mamma".

Kjersti Walmann og resten av familien fra Porsgrunn er reiseklare. Torsdag kveld står nemlig ett av familiemedlemmene på scenen i Kiev, i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest.

Og det er viktig for Aleksander Walmann å ha familien til stede når han skal fremføre Norges ESC-bidrag sammen med JOWST.

– Han trenger familien rundt seg, sier moren og legger til at det er ekstra stas at besteforeldrene på 75 år også reiser til Kiev.

Kjersti Walmann

Familie er viktig for sønnen Aleksander, forteller mamma Kjersti Walmann.

Foto: Robert Hansen / NRK

En milliard sommerfugler

Men selv om det er viktig at familien er til stede i Ukraina tror ikke Kjersti Walmann at hun har nerver til å se på hele fremføringen av låten "Grab the Moment".

Aleksander Walmann i Jowst på ESC-scenen

Torsdag står Aleksander Walmann på scenen i Kiev.

Foto: Thomas Hansens / EBU

– Da de deltok i finalen i MGP i Oslo gikk jeg ut og vandret frem og tilbake foran arenaen. Det kommer jeg nok til å gjøre nå også. Så jeg blir nok godt kjent med området utenfor arenaen i Kiev. Det er en milliard sommerfugler nå, smiler hun.

Også onkel Bjørnar Walmann blir et viktig menneske torsdag kveld. Aleksander må nemlig ha onkelen ved sin side når de viktige opptredenene i livet skal skje.

– Det begynte da han deltok i konkurransen "The Voice". Og den dagen det var MGP-finale i Spektrum fikk jeg en telefon tidlig på morgenen. Da måtte jeg komme ned til Spektrum og være der til han hadde vunnet, smiler onkelen.

Hva prater du med Aleksander om før opptredenene hans?

– Vi gjør som vi har gjort siden Aleksander var liten. Vi prater om alt mulig og minst mulig om fremførelsen han snart skal gjøre, sier Bjørnar Walmann.

Norge deltar som nummer tolv i den andre semifinalen av Eurovision Song Contest, som du kan se direkte på NRK 1 og høre på NRK P1 fra klokken 21:00.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark