Trøbbel for Norge under viktig juryprøve

KIEV (NRK): JOWSTs velkjente maske fungerte ikke. NRKs klage ble avvist.

UKRAINE-MUSIC-CULTURE-EUROVISION-SONG-CONTEST

LYSTE IKKE OPP: Det oppstod lysproblemer i den viktige juryprøven der halvparten av resultatet blir avgjort. Her fra dagens første gjennomkjøring der masken heller ikke fungerte.

Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP

JOWST Andreprøve ESC

MASKEN: JOWSTs maske ville ikke lyse på scenen. Her fra prøver forrige lørdag.

Foto: Jon Marius Hyttebakk / NRK

Onsdag var det duket for den viktige generalprøven for Norge, der jurymedlemmer over hele Europa skulle avgjøre halvparten av resultatet for morgendagens semifinale.

Men alt var ikke på plass. Den velkjente masken som komponist JOWST bruker på scenen ville ikke lyse opp. Delegansjonsleder Stig Karlsen sier til NRK at det har blitt sendt en klage på dette til EBU, med krav om at JOWST fremfører låten en gang til.

NRK har nå ikke fått medhold i kravet.

– Klagen til EBU har blitt avvist, men juryen har fått klar beskjed om at masken skal lyses opp. Nå skal vi sove, men vi er fornøyd med guttenes innsats i dag, sier Karlsen til NRK onsdag kveld.

Morten Thomassen, president ved den norske MGP-klubben skriver på sin blogg at juryen trolig ikke vil la seg påvirke av hendelsen.

– Så synd det med masken, den har jo virket frem til i dag. Alt i alt en veldig bra fremføring og jeg tror ikke de profesjonelle juryene vil la seg påvirke av en maske som ikke virker, skriver han i innlegget.

MGP-general Jan Fredrik Karlsen satt i green room og så Norge opptre, og merket ingen problemer.

– Låten funket som ei kule. Helt rått! Jeg glemte nesten at maska ikke funka, sier han til NRK.

Masken til JOWST

VILLE IKKE LYSE: Masken ville ikke lyse opp på viktig juryprøve.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Problemer tidligere på dagen

Jan Fredrik Karlsen

IKKE FORNØYD: MGP-general Jan Fredrik Karlsen

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

På generalprøven tidligere på dagen var det også problemer. I tillegg til at masken ikke ville fungere, kunne ikke vokalist Aleksander Walmann høre låten.

Da kunne MGP-generalen innrømme at det kunne gått bedre.

– Vokalistene kunne ikke høre sangen, og masken som er selve mystikken i fremføringen lyste ikke. Så det var ikke spesielt bra, sa han til NRK før juryprøven der maskeproblemet oppstod igjen.

Se video med reaksjonene etter dagens første generalprøve

Ikke alt gikk etter planen under prøvene i Kiev, Ukraina

Norge deltar som nummer tolv i den andre semi-finalen av Eurovision Song Contest, som du kan se direkte på NRK 1 og høre på NRK P1 fra klokken 21:00.