Hopp til innhold

First House vil betale tilbake

SKIEN (NRK): First House vil betale tilbake ekstrautgiftene de har fakturert Telemark fylkeskommune for. Softis med strø og Red Bull var bare noe av det PR-byrået tok seg betalt for.

First House

BEKLAGER: First House spiste eksklusive middager på Grand og The Thief i Oslo, som de igjen fakturerte skattebetalerne. Nå legger de seg langflate.

Foto: NRK

Denne uken kunne NRK avsløre at First House har fått refundert alt fra middager på Grand og The Thief til softis med strø og Red Bull av Telemark fylkeskommune.

– Skal betales tilbake

First House var tirsdag tidlig ute med å beklage saken. Nå bekrefter PR-byrået overfor NRK at de også vil betale tilbake noe av pengene til fylkeskommunen.

– Det som vi har hatt av utlegg til is, brus, peanøtter og lignende skal selvfølgelig betales tilbake, sier Bjørn Richard Johansen, initiativtaker og partner i First House, som altså beklager at han ikke vurderte saken bedre.

Det er gjennom prosjektet Invest In Telemark at First House fikk i oppdrag å skaffe 300–500 nye arbeidsplasser til fylket. Så langt har det gitt få resultater. Men i dag lanserte de nyheten om at IT-selskap har planer om å etablere seg i Telemark.

Bjørn Richard Johansen

Bjørn Richard Johansen beklaget under en pressekonferanse i Skien i dag, som egentlig handlet om mulig etablering av et indisk IT-selskap.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Har lært underveis

First House regninger

Her er noen av regningene.

– Underveis i livet har jeg lært at man gjør feil, og det er gjennom å gjøre feil man faktisk blir bedre. Derfor beklager jeg dette, sier Johansen, som også er prosjektleder for Invest in Telemark.

– Hvorfor tok du deg betalt for blant annet Red Bull og Soft is med strø?

– Det var fordi vi har mulighet til å få dekket utgifter. Jeg skulle gjort dette på en litt annen måte, innrømmer han.

– Jeg skulle heller fakturert statens utgifter som man hadde mulighet til, eller lagt det som en del av prosjektet. Det hadde vært det aller beste.

Vil ikke betale tilbake for middager

NRK har gått gjennom regningene First House har fått refundert av fylkeskommunen. De viser utgifter til middager på blant annet fasjonable The Thief, Theatercaféen, Grand og Lofoten fiskerestaurant i Oslo. En av regningene First House har levert til fylkeskommunen er fra en helaften på Lofoten fiskerestaurant. Regningen viser at de ni deltakerne drakk og spiste for til sammen 13.142 kr

– De middagene er forhåndsgodkjente. De er godt planlagt med internasjonale gjester, og da er alkohol også litt av det som blir servert. Middagene er en del av det som er fakturert i prosjektet, sier Bjørn Richard Johansen.

– Men er det nødvendig med så store mengder alkohol for å vinne selskaper til Telemark?

– Nei, men middagene er bestilt, planlagt og de er gjennomført og en del av det å få internasjonale virksomheter til fylket, avslutter han.

Les også:

Statlige milliarder til utvikling – få resultater

First House viste til relasjon med Lippestad for å vinne kontrakt

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Wenche Brønn og sønnen Theodor

Wenche er mamma til Theodor: – En belastning å stå i dette over tid

Drap åsted Porsgrunn, politi

Oliver (22) drept i Porsgrunn: – Slo for å drepe