Hopp til innhold

Beslagla falske Bieber-effekter

Tollregion Sør-Norge har beslaglagt uekte Justin Bieber-merkevarer til en verdi av 1,3 millioner kroner. Det er det største piratkopibeslaget på flere år.

Beslagla falske Justin Bieber-effekter

Tollregion Sør-Norge gjorde sitt største piratkopibeslag på flere år da de nylig oppdaget falske Justin Bieber-effekter på en conatiner i Brevik.

Foto: Tollregion Sør-Norge/NTB Scanpix

Falske Justin Bieber-effekter

Falske effekter til en verdi av 1,3 millioner kroner ble beslaglagt.

Foto: Tollregion Sør-Norge

Beslaget ble gjort ved Nordsjøterminalen i Brevik i slutten av mars, forteller kontorsjef Rune Peter Pettersen ved Grenland ekspedisjon- og grensekontrollkontor.

Varene kom i en container fra Kina.

– Tollbeslaget omfatter blant annet 1.200 Justin Bieber-bilder, 1.200 Justin Bieber-lommebøker og 300 Justin Bieber-beltespenner, sier Pettersen til NRK.no.

I tillegg er det beslaglagt flere hundre lommebøker, hettegensere og kapser med andre motiver/merker.

  • Les alt om Justin Biebers Oslo-besøk her

Varene blir ødelagt

Det er bare rettighetshavere som har tillatelse til å importere merkevarer. Dagens Næringsliv skriver at det er manager og advokatfullmektig Morten Andreassen som har skaffet seg rettighetene til å selge Bieber-artikler under de tre konsertene i Oslo neste uke.

Firmaet som stod som mottaker av de falske merkevarene, holder til i Grenland.

– Vi har hatt kontroller hos dette firmaet før. De vil ikke bli anmeldt fordi rettighetshaveren nå har inngått en avtale med firmaet om å destruere varene, sier Pettersen.

Alle Bieber-artiklene blir nå ødelagt på et forbrenningsanlegg i Larvik.

Les også:

Største på flere år

Dette er det største piratkopibeslaget på flere år i Tollregion Sør-Norge.

– I tillegg er det ikke så ofte vi gjør denne typen beslag, sier Rune Peter Pettersen.

Beslaglagte Justin Bieber-varer

Noen av de falske Bieber-effektene.

Foto: Tollregion Sør-Norge

Bieber-hysteri

Verdensidolet Justin Bieber kommer til Oslo neste uke for å holde tre konserter i Telenor Arena. For ett år siden skapte ungpikeidolet hysteriske tilstander i hovedstaden da han besøkte landet for første gang.

Denne gangen går blant annet mobilselskapene ut og ber Bieber-fansen om å avtale møteplass på forhånd. De er redde for at mobilnettet kan kollapse.

– Vi utvider kapasiteten så mye som det er mulig å få til, både inne på og utenfor arenaen, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, til NRK.no.

Beliebers

Beliebers på Operataket i Oslo 2012.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix