I disse dager foregår det en kamp med kniver, gryter og andre egnede kjøkkenredskaper i Genéve.
En av kokkekunstens mest prestisjefylte konkurranser, Bocuse d'Or, arrangeres i den sveitsiske byen.
Mesterkokker møtes
– Denne konkurransen er det største man kan være med på som kokk. Den er jordbæret på bløtkaka, sier
fra Larvik.Han er Norges håp blant mesterkokker fra 20 europeiske land. Og presset er stort, for det er de 12 beste nasjonene som går videre til verdensmesterskapet i Lyon til neste år. Til tross for den harde konkurransen har Hvarnes full kontroll på nervene.
– Det går fint. Jeg har jo vært med på noen sånne runder tidligere, og jeg vet med meg selv at jeg er nervøs kvelden i forveien og så slipper nervøsiteten taket på morgenen.
Vunnet flere mesterskap
Mesterkokk Hvarnes fra tettstedet i Larvik med samme navn har allerede en imponerende merittliste å vise til fra tidligere kokkekonkurranser.
Han kan smykke seg med flere norgesmesterskap. Han har et verdensmesterskap fra 2006 da han var kaptein på det norske kokkelandslaget, og dessuten ble det samme laget
.Les også:
(Saken fortsetter under bildet)
Travle timer
Tirsdag 8. juni blir Gunnars store dag. Klokka 8.10 får han klarsignal for full innsats fra kjøkken nummer 2. Allerede klokka 13.10 skal han presentere et fiskefat, og bare 30 minutter senere skal kjøttfatet bæres frem for dommerne.
– Ja, det er ganske travelt, så det er om å gjøre å forberede seg på en god måte.
Så vil det vise seg om innsatsen krones med deltakelse i Lyon i 2011. Den moralske støtten er det i alle fall ingen ting å si på, for supportergjengen utgjør over 100 personer.
– Det er jo tross alt bare en kvalifisering, så da er det veldig hyggelig at så mange har lyst til å komme for å heie. Så da er det bare opp til oss å prestere!