Dermed vil en kokk fra matmiljøet i Stavanger nok en gang representere Norge i verdensmesterskapet Bocuse d`Or i Lyon i 2011.
- Dette er absolutt noe av det største jeg kan oppnå som konkuranse-kokk, sa Hvernes rett etter at han ble kåret til Årets Kokk 09 på Lillestrøm.
Rogalandske råvarer
Gunnar Hvarnes lagte to retter med råvarer fra Rogaland under konkuransen på Lillestrøm - kveite fra Hjelmeland, og oksefilet fra Jæren.
Han vant dagens konkuranse i skarp duell med fem andre unge ledende kokker.
Tøft å følge opp
Gunnar Hvarnes er allerede en erfaren konkuransekokk, og var på det norske landslaget som ble OL-mestre i Erfurt i fjor høst.
Nå skal han prøve å følge opp suksessen til Geir Skeie, som ble verdensmester i år. Fra før har tre andre nordmenn også vunnet Bocuse d`Or, Bent Stiansen, Terje Ness og Charles Tjessem.
- Klart det ikke gjør det noe lettere å gå helt til tops når en nordmann vant sist. Men jeg skal kjøre på og gjøre mitt beste, sier Hvarnes til NRK.
Vinnermenyen til Gunnar Hvarnes
Kveite fra Hjelmeland
- Krydderbakt kveitefilet med stekt løk og skogsyre
- Kvitsøykomle med trøffelsmør
- Variasjon med rotgrønnsaker med blåskjell og persille
- Lettrøkte jordskokker med eple og sprøtt piggvarfett
- Emulsjon med sitron, brunet smør og kalvesjy
Okse fra Jæren
- Kullgrillet bog og ytrefilet med einearoma
- Glassert oksebryst med selleri, rødbeter og pepperrot
- Duo av blomkål og brokkoli, sort trøffel
- Potet bonne femme med parmesan og brød
- Rødvinssaus ”Dauro”