Hopp til innhold

Årets kokk fra Stavanger

Gunnar Hvarnes ved Gastronomisk Institutt i Stavanger vant torsdag ettermiddag Årets Kokk 09.

Gunnar Hvarnes og Stian Gjerstad Iversen (t.h.) Til venstre Even Ramsvik, som tok andreplassen.

Gunnar Hvarnes og Stian Gjerstad Iversen (t.h.) Til venstre Even Ramsvik, som tok andreplassen.

Foto: Trygve Indrelid

Dermed vil en kokk fra matmiljøet i Stavanger nok en gang representere Norge i verdensmesterskapet Bocuse d`Or i Lyon i 2011.

- Dette er absolutt noe av det største jeg kan oppnå som konkuranse-kokk, sa Hvernes rett etter at han ble kåret til Årets Kokk 09 på Lillestrøm.

Rogalandske råvarer

Gunnar Hvarnes Årets Kokk 09

Gunnar Hvarnes

Foto: Gastronomisk Institutt

Gunnar Hvarnes lagte to retter med råvarer fra Rogaland under konkuransen på Lillestrøm - kveite fra Hjelmeland, og oksefilet fra Jæren.

Han vant dagens konkuranse i skarp duell med fem andre unge ledende kokker.

Tøft å følge opp

Gunnar Hvarnes er allerede en erfaren konkuransekokk, og var på det norske landslaget som ble OL-mestre i Erfurt i fjor høst.

Nå skal han prøve å følge opp suksessen til Geir Skeie, som ble verdensmester i år. Fra før har tre andre nordmenn også vunnet Bocuse d`Or, Bent Stiansen, Terje Ness og Charles Tjessem.

- Klart det ikke gjør det noe lettere å gå helt til tops når en nordmann vant sist. Men jeg skal kjøre på og gjøre mitt beste, sier Hvarnes til NRK.

Vinnerretten
Foto: Trygve Indrelid

Vinnermenyen til Gunnar Hvarnes

Kveite fra Hjelmeland

  • Krydderbakt kveitefilet med stekt løk og skogsyre
  • Kvitsøykomle med trøffelsmør
  • Variasjon med rotgrønnsaker med blåskjell og persille
  • Lettrøkte jordskokker med eple og sprøtt piggvarfett
  • Emulsjon med sitron, brunet smør og kalvesjy

Okse fra Jæren

  • Kullgrillet bog og ytrefilet med einearoma
  • Glassert oksebryst med selleri, rødbeter og pepperrot
  • Duo av blomkål og brokkoli, sort trøffel
  • Potet bonne femme med parmesan og brød
  • Rødvinssaus ”Dauro”