NRK Meny
Normal

Fortsatt båtopplag på øya Vestre Bolæren

Nøtterøy kommune mente firmaet drev ulovlig, men tapte saken i Tønsberg tingrett.

Fjellhall til leie.

Vestre Bolæren AS har lagret opp mot 200 båter i fjellhallene på øya Vestre Bolæren.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Vestre Bolæren AS har siden 2006 leid fjellhallene på øya Vestre Bolæren av Nøtterøy kommune, og bruker arealene som vinteropplag for båter. Etter et branntilsyn i vår sendte brannvesenet en bekymringsmelding til kommunen.

Brannvesenet hadde funnet avvik, og selskapet hadde ikke søkt om å endre bruken av hallene. Nøtterøy kommune mente Vestre Bolæren AS drev ulovlig og ville ha selskapet ut av lokalene.

Sa opp leieavtalen

25. juni i år sa kommunen opp leieavtalen og ga selskapet frist til 1. august med å fraflytte lokalene. Nå har de tapt saken i Tønsberg tingrett.

Tønsberg tingrett tok ikke begjæringen om utkastelse til følge. I tillegg satte retten spørsmålstegn ved kommunens motiver for utkastelsessaken. De utelukket heller ikke at kommunen plikter å oppgradere det elektriske anlegget i fjellhallene, skriver Tønsbergs Blad.

Fem millioner

Nøtterøy kommune mente Vestre Bolæren AS misligholdt leieavtalen ved blant annet manglende vedlikehold og ved å ikke å søke om bruksendring av lokalene.

Vestre Bolæren AS har via sin advokat, Mette Yvonne Larsen, hevdet at kommunen har konstruert hele oppsigelsessaken for å slippe å oppgradere det elektriske anlegget, som i 2014 ble kostnadsberegnet til fem millioner kroner.

De utelukker ikke et større erstatningskrav mot kommunen.

– Den usikkerheten kommunen har skapt om båtopplagets fremtid har gitt færre kunder, sier Mette Yvonne Larsen til Tønsbergs Blad.

Nøtterøyrådmann Toril Eeg ønsker ikke å kommentare kjennelsen, da den ennå ikke er drøftet med kommunens advokater.