Hopp til innhold

Se hele intervjuet Erna avbrøt

Mandag ettermiddag valgte Erna Solberg å avslutte et intervju med NRK Dagsrevyen om formuesskatten. I ettertid hevder Høyre-lederen på Twitter at hun ble råklippet og at svar er fjernet. NRK publiserer nå intervjuet i sin helhet.

Solberg avbryter intervju om formuesskatt

Erna Solberg avbryter Dagsrevyens intervju om formuesskatt, som ble gjort per telefon til Arendal. Nå kan du se intervjuet i sin helhet.

NRK.no og NRK Dagsrevyen fortalte mandag om en ny studie gjort av to mastergradsstudenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) som konkluderer med at norske bedrifter ikke lider under formuesskatten.

Høyre-leder Erna Solberg mener studien ikke er representativ og at NRK har klippet bort sentrale deler av intervjuet på TV, der hun forklarer hvorfor hun mener formuesskatten må bort til tross for funnene.

Avbrøt intervju

Mens reporteren stiller Solberg spørsmål over telefon, sier Høyre-lederen at lyden er dårlig, og at hun har sagt det hun har å si. Deretter tar hun av seg ørepluggene, legger fra seg mikrofonen og forlater intervjuet.

Dette har skapt reaksjoner på Twitter. «Sur @erna_solberg avbryter godt oppfølgingsspørsmål fra @nrk om formuesskatt: Elendig håndtering, og overraskende fra en så erfaren partileder», tvitrer Aftenpostens kommentator Thomas Boe Hornburg.

«Rå klipping»

«Rå klipping» og «svarene før fjernet», hevder Solberg på Twitter. «Du klippet vekk svarene som kom først», skriver hun til Dagsrevyens reporter.

Hun oppfordrer deretter sine Twitter-følgere til å lese nettsaken på NRK.no

Deretter oppfordrer hun NRK til å legge ut hele intervjuet, noe NRK nå har gjort.

Stoltenberg gleder seg

Klokken 21:30 starter valgkampens første store partilederdebatt på NRK1. Det er ikke utenkelig at formuesskatt også kan bli et hett tema der.

«Ser frem til kveldens partilederdebatt på NRK, håper vi får diskutere formuesskatt og rettferdig fordeling», skriver statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på Twitter.

NRK lader opp med debattvorspiel med Verdens rikeste land fra kl 21:10.

Les mer om stortingsvalget

Erna Solbergs regjering på slottsplass

Disse 18 skal styre Norge

Erna Solberg og Siv Jensen har valgt sitt mannskap. Her får du en oversikt over de 18 statsrådene som skal styre norsk politikk de neste fire årene.

Vararepresentanter som rykker opp

Fra arbeidsledig til stortingsrepresentant

Ni folkevalgte stortingsrepresentanter blir statsråder, og én blir statssekretær. Dermed rykker ti nye personer inn på Stortinget. Blant dem er 23 år gamle Erik Skutle fra Bergen.

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

Gratulasjon til lutefisklaget, som nå har fått plass i regjeringen

Nå sitter over halve lutefisklaget i regjering

Det er neppe mange andre lutefisklag som kan skilte med like mange statsråder rundt bordet i år. I det nye regjeringsapparatet er det flere som kjenner hverandre godt.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Erna og Siv

Solberg legger ned Fiskeridepartementet

Fiskeri- og kystdepartementet forsvinner, men statsråden flyttes til et nytt, sammenslått nærings- og fiskeridepartementet.

Sylvi Listhaug (Frp)

Påtroppende landbruksminister mente landbruket er kommunisme

For tre år siden kalte Sylvi Listhaug (Frp) landbrukssektoren for «kommunisme på norsk». I dag blir hun landbruksminister.

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.