Hopp til innhold

NRK vil vite hva som er din #hjertesak

I NRKs nye valgsatsing på sosiale medier kan du fortelle oss hva du brenner for i valgkampen. Bruk taggen #hjertesak på Twitter eller Instagram for å fortelle oss hva som er viktig for deg.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Innboks videovegg» i nytt vindu

Slik gjør du det: Hjertesak

Slik gjør du det for å sende inn din #hjertesak.

 Linn Sandberg Skarstein

Prosjektleder for NRKs valgdekning Linn Sandberg Skarstein.

Foto: NRK

Sender du oss et bilde eller video med emneordet #hjertesak på Instagram eller Twitter, eller fyller ut skjemaet på denne siden kan din sak bli en del av NRKs valgdekning.

– Vil vite hva som ligger folks hjerte nærmest

– Vi håper dette kan bli et sugerør ut i befolkningen. Vi bruker mye ressurser på å ha en dialog med publikum på sosiale medier, der vi vil ta folk på alvor og svare på henvendelser, sier prosjektleder for NRKs valgdekning Linn Sandberg Skarstein om hjertesak-satsingen.

NRK ønsker å vite hva folk er opptatt av, for å kunne ta opp disse sakene i vår valgdekning.

– Vi ønsker å vite hvilke saker som ligger folks hjerte nærmest, og som emneknagg er #hjertesak selvforklarende, man skjønner umiddelbart hva det handler om. Samtidig er det ikke en emneknagg som er mye brukt i dag.

Hjertesak er en del av NRKs sosiale medier-satsing.

– Vi håper å nå ut til mange, spesielt yngre velgere. Vi har sett viktigheten av at folk får delta i debatten, og vi vil invitere folk inn med sine synspunkter og hjertesaker, sier Skarstein.

Hun håper at hjertesak kan være et barometer som viser hva som opptar folk i forskjellige aldersgrupper og landsdeler.

– Som allmennkringkaster er vi opptatt av å treffe bredt, derfor vil vi vite hva som berører folk. Å ha innsikt i hva folk bryr seg om, vil gjøre valgdekningen vår bedre fordi vi kan levere innhold som svarer til folks forventninger, sier Skarstein.

Stille politikerne til ansvar

Med #hjertesak ønsker NRK å hjelpe folk med å få sine kampsaker frem, stille politikerne til ansvar og se etter mulige løsninger.

Du kan også stemme frem hjertesakene du er opptatt av, og diskutere hvordan problemene bør løses, her på NRKs valgsider. Jo flere som støtter din sak, desto mer sannsynlig er det at saken vil bli løftet fram av NRK.

(Artikkelen fortsetter)

Svar på spørsmålet "Hva er din hjertesak i stortingsvalget 2013?"

SE VIDEO: En velger har sendt inn sin #hjertesak som er bedre vilkår for sykepleiere.

For at det skal være lettere å finne ut hva folk er opptatt av i ditt distrikt, oppfordrer vi alle til å legge til fylke til sin hjertesak.

Hvis du fyller ut skjemaet på NRK.no kan du velge fylke i nedtrekksmenyen. På Twitter og Instagram kan du legge til fylke som emneknagg, for eksempel ved å skrive «#hjertesak er å bevare lokalsykehusene i #sognogfjordane».

For å sende inn bilder må du benytte bildetjenesten Instagram, og skrive #hjertesak i bildeteksten.

Løsningen krever at man har en smarttelefon og bruker en bestemt app. Alle vil kunne se bildene på nettsiden NRK.no/hjertesak.

Skriv gjerne hvorfor det du fotograferer er noe du brenner for og husk å bruke hashtaggen slik: #hjertesak.

Hjertesak - Snorre Valen (SV)

SE VIDEO: Hør hva som er Snorre Valen i SV sin #hjertesak.

Hjertesak - Per Sandberg (Frp)

SE VIDEO: Hør hva som er Fremskrittspartiets Per Sandberg sin #hjertesak.


Les mer om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.