Vil torturere voldtektsmenn i India

Ministeren for vann i India, Uma Bharti, vil at seksuelle overgripere skal tortureres, og at voldtektsofrene skal få se på.

INDIA POLITICIAN RELEASED

Minister for vann Uma Bharti i India tar til orde for tortur mot voldtektsmenn.

Foto: KIRAN BAKALE / Ap

– Seksuelle overgripere bør tortureres foran øynene på ofrene helt til de trygler om nåde, sier Uma Bharti til sine tilhengere i Uttar Pradesh.

Det er valgkamp, og Bhartis harde ord faller i byen Agra i Indias mest folkerike stat Uttar Pradesh.

De siste årene har India vært åsted for grusomme voldtekter. Indiske kvinner er svært utsatt, men i fjor ble også flere turister utsatt for voldtekt.

Bharti viste til en voldtektssak fra juli i fjor der en mor og hennes datter ble gjengvoldtatt i Bulandshahr.

– Voldtektsmennene burde henges opp-ned og slås til blods, sa ministeren, ifølge avisen The Hindu.

Skal ha gitt ordre om tortur

Ministeren, som er et prominent medlem av Indias styrende parti BJP, hevdet også at hun ba politiet henge voldtektsmenn etter bena og banke dem opp da hun var leder i delstaten Uttar Pradesh.

– Folk som oppfører seg som djevler, fortjener ikke beskyttelse av menneskerettighetene, sier hun.

Ministerens utspill har skapt en del reaksjoner i India, der de aller groveste voldtektene straffes med dødsstraff, ifølge BBC.

INDIA-POLITICS-ELECTION-BJP

En minister i statsminister Narendra Modis regjering vil at voldtektsmenn skal tortureres. Lokalvalgene som starter i helgen blir Modis første store test som statsminister.

Foto: PRAKASH SINGH / AFP

Statsministeren testes

Uma Bharti er minister i regjeringen til statsminister Narendra Modi. Statsministeren stakk av med seieren i den viktige delstaten Uttar Pradesh i det nasjonale valget i 2014. Det endte med at han fikk statsministerposten.

Det bor over 200 millioner mennesker i delstaten, flere enn i Brasil, og valget her blir en viktig test av statsministerens popularitet.

INDIA-ELECTION-VOTE

Valget er i gang i byen Muzaffarnagar i Uttar Pradesh, en stat med over 200 millioner innbyggere.

Foto: PRAKASH SINGH / AFP

Det er ikke bare de mange voldtektene velgerne er opptatt av. Landets økonomi står på spill.

Modi bestemte i november å ta 500- og 1000-rupi-sedlene ut av omløp. Disse to seddeltypene, verdt henholdsvis 62 og 124 kroner, utgjør 86 prosent av all kontantvaluta i India. Modis beslutning førte til skarp kritikk fra opposisjonen, og gjorde at folk hamstret det de kunne fra banker og minibanker.

Målet har vært å slå ned på korrupsjon, som er utbredt i India.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nå får Magdalena Andersson sin andre sjanse

Hun må styre på et borgerlig budsjett. Likevel blir Magdalena Andersson (S) i dag – igjen – Sveriges første kvinnelige statsminister.