Voldtektsproblemene i India fortsetter

I delstaten Uttar Pradesh i India selger en rekke kioskeiere filmer hvor indiske kvinner blir voldtatt.

INDIA-CRIME/RAPE

PROTESTER: En rekke mennesker demonstrerer mot drapet og voldtekten på en jusstudent i Mumbai i mai i år.

Foto: SHAILESH ANDRADE / Reuters

Det har vært stor oppmerksomhet rundt voldtektsproblemene i India de siste årene. Nå har tv-kanalen Al Jazeera avslørt at en rekke kioskeiere i landsdelen Uttar Pradesh i India selger filmer hvor kvinner blir voldtatt.

Filmene viser brutale overgrep på indiske kvinner. Kvinnenes ansikter er synlige, og man kan også høre stemmene deres.

Etter kjøpet blir filmene umiddelbart sendt til kjøpernes mobiltelefon og lastet ned. En film koster mellom 30 cent og 3 dollar, altså under 25 norske kroner.

INDIA-PROTEST/

DEMONSTRASJON: Politiet holder tilbake en ung aktivist på en demonstrasjon i Kalkuta i mai i år.

Foto: RUPAK DE CHOWDHURI / Reuters

«Lokale filmer»

Al Jazeera skriver at mange av kioskeierne nekter for at de har kjennskap til overgrepsvideoene.

En av butikkeierne innrømmer i midlertid at han har solgt såkalte «lokale filmer» som overgrepsfilmene kalles. Dette fungerer som et kodeord og signaliserer til selgeren at en person vil kjøpe en video hvor kvinner blir voldtatt.

Utpresser ofrene

Det siste året har innbyggerne i India tatt til gatene og protestert mot dårlig rettsvern og svake rettigheter for indiske kvinner, etter at en rekke overgrepssaker har preget landet.

Problemene er særlig utbredt i landsdelen Uttar Pradesh, hvor voldtektsmenn filmer seg selv mens de forgriper seg på kvinner. Videoene bruker de til å utpresse ofre som ønsker å stille voldtektsmennene for retten, skriver Daily Mail.

34.000 tilfeller av voldtekt

Overfallet på en 23 år gammel kvinne i India i desember 2012 førte til voldsomme protester over hele landet. Kvinnen ble voldtatt og grovt mishandlet på en buss og døde to uker senere som følge av skadene hun ble påført.

India har lenge hatt store utfordringer med voldtekt og vold mot kvinner, og i 2015 ble det meldt om over 34.000 tilfeller av voldtekt, ifølge Al Jazeera. I nesten alle tilfellene kjente overgriperen offeret.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt